четвер, 17 квітня 2008 18:41

Для Тимошенко указ президента не має значення

Прем"єр Юлія Тимошенко, 47 років, хоче, щоб Україною керувала Верховна Рада. Про це вона сказала у середу на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.

Глава уряду зазначає, що парламентська форма правління є найкращою на сьогодні. За її словами, Кабінет Міністрів зосередить у своїх руках усю виконавчу владу. Головною в країні стане посада прем"єра.

За такої системи посада президента або буде скасована, або не матиме серйозних повноважень. Хоча 2006 року Юлія Тимошенко вимагала посилення посади глави держави. Виступала за повернення широких повноважень, які мав президент Леонід Кучма. Їх забрали в глави держави після зміни Конституції 2004-го, під час помаранчевої революції.

Між зустрічами з керівництвом Ради Європи в Страсбурзі Тимошенко дала інтерв"ю інтернет-виданню "Українська правда". Прем"єрку запитали про зупинення президентом Віктором Ющенком приватизації Одеського припортового заводу.

— Якщо хтось думає, що він щось відмінив, то це не відповідає дійсності, — каже глава уряду. — Те, що президент зробив, не має значення. Ми проведемо приватизацію Одеського припортового заводу у визначені терміни.

— Тимошенко намагається загострити ситуацію, як перед її відставкою минулого разу, — вважає політолог Михайло Басараб, 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Для Тимошенко указ президента не має значення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі