понеділок, 06 серпня 2007 17:31

Для чайок Тимошенко їжа - другорядна (РЕПОРТАЖ зі з"їзду БЮТ)

Автор: фото: PHL
  Лідерка БЮТу Юлія Тимошенко на з’їзд свого блоку минулої неділі одягнула вишиту сорочку, плахту та коралі. Хоча зазвичай вона носить одяг дорогої французької марки ”Луї Віттон”
Лідерка БЮТу Юлія Тимошенко на з’їзд свого блоку минулої неділі одягнула вишиту сорочку, плахту та коралі. Хоча зазвичай вона носить одяг дорогої французької марки ”Луї Віттон”

Минулої неділі у київському виставковому центрі на Лівому березі відбувся з"їзд Блоку Юлії Тимошенко. Запрошених — близько 7 тис. Їх привозять автобусами з написами "Звільни дорогу демократії!".

Прямо на вулиці люди швиденько одягають білі футболки, на яких написано: "Хочу заміж за бютівця!" або "Большие мальчики за Юлю!". На голови натягують білі кепки — "Коса внутри" та "Думаю".

Усередині на великому екрані показують ролик. У ньому згадується як Мороз каже, що кандидатуру Тимошенко вносять на посаду прем"єр-міністра, а Порошенка — на голову Верховної Ради. Голос за кадром говорить, що "Наша Україна" вела подвійну гру, коли вранці приїздила в офіс БЮТу, а вечеряла вже з Партією регіонів.

Зрештою, під оплески у білій вишиванці, намисті з червоними коралями та українській плахті до зали заходить лідерка БЮТу 46-річна Юлія Тимошенко.

— Це дефіле від "Луї Віттона" в українських мотивах? — піджартовують фотографи, адже зазвичай Юлія Володимирівна одягає дорогий одяг цієї французької фірми.

Тимошенко запрошує на сцену народну артистку Ніну Матвієнко, яка співає "Молитву за Україну". Потім Олександр Пономарьов виконує державний гімн.

Після цього виступає Тимошенко. Говорить більш як годину. Розповідає про передвиборну програму "Український прорив". Зокрема, погоджується з пропозицією Партії регіонів збільшити виплату при народженні другої дитини до 25, а третьої — 50 тис. грн. Далі пропонує засуджувати корупціонерів до довічного ув"язнення.

— Нам мало на кого є покластися. Тому найкращий варіант — набрати 226 голосів і створити більшість із нашими побратимами по табору, — говорить лідерка БЮТу.

Висота для наших депутатів — понад усе, а їжа — зовсім другорядна

Розповідає, що недавно друг подарував їй книжку "Чайка на ім"я Джонатан Лівінгстон". Додає, що ця чайка хотіла підкоряти невідомі висоти, а не жити, як усі інші, лише пошуками їжі.

— Наші рідні сто три депутати і є тією унікальною командою чайок, які здатні робити прорив, — каже Тимошенко. — Висота для них понад усе, а їжа — зовсім другорядна.

Присутні починають аплодувати й махати невеличкими плакатами "Юля, ми з тобою!", виготовленими в друкарні.

Тимошенко оголошує першу "десятку" списку. Це — вона, Олександр Турчинов, Микола Томенко, Йосип Вінський, Андрій Шевченко, Віктор Пинзеник, Григорій Омельченко, Віталій Курило, Микола Петрук та Євген Корнійчук. Порівняно з торішніми виборами з першої десятки випав наймолодший депутат минулого скликання Євген Суслов. Його посунули на тринадцяте місце.

До трибуни виходить Олександр Турчинов. Зачитує решту виборчого списку кандидатів у депутати. Із них 350 — від партії "Батьківщина" і по 50 — від Української соціал-демократичної партії та партії "Реформи і порядок". Зокрема, на 144-му місці значиться співак Олександр Пономарьов. А ще до списку потрапили обоє колишніх прес-секретарів Тимошенко — Віталій Чепінога та Олександр Сочко.

Список сприймають лише на слух, бо навіть самим кандидатам у руки його не дають. Проте делегати без жодних дискусій голосують "за". Лише один — "проти".

По закінченні з"їзду Тимошенко дає прес-конференцію й обіцяє показати свою декларацію про доходи. Поки вона говорить із журналістами, у сусідній кімнатці чекають решта членів першої десятки. Коли виходять звідти, від них чути спиртне.

Зараз ви читаєте новину «Для чайок Тимошенко їжа - другорядна (РЕПОРТАЖ зі з"їзду БЮТ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі