четвер, 14 серпня 2008 17:49

Діти міністрів і нардепів вступають на "міжнародні відносини"

Закінчилася вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Найпопулярнішим для дітей українських політиків виявився Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Лави студентів-міжнародників поповнила донька міністра закордонних справ Олеся Огризко. Вона навчатиметься на факультеті міжнародних відносин. Її старша сестра Євгенія — студентка четвертого курсу цього ж інституту. Колись ІМВ закінчив і міністр Огризко.

На факультет міжнародної інформації вступила донька "регіонала" Андрія Деркача — Ксенія. Тут здобуватиме освіту й донька Ігоря Долгова — керівника Головної служби зовнішньої політики Секретаріату президента.

Міжнародний бізнес опановуватимуть онук нардепа-"бютівця" Володимира Полохала й донька Ігоря Шарова із фракції Литвина.

На платне відділення ІМВ вступила донька "бютівця" Олександра Абдуліна. Рік навчання для студентів-контрактників тут коштує майже 22 тис. грн.

Цей інститут закінчили донька й син президента Віктора Ющенка — Віталіна й Андрій. Онук колишнього мера столиці, нардепа-"нунсівця" Олександра Омельченка — на четвертому курсі. Закінчують ІМВ доньки міністра аграрної політики Юрія Мельника та нардепа-"бютівця" Павла Мовчана.

— Свого часу я кілька разів поступав у цей вуз, але не міг пройти, — згадує Мовчан. — Це був закритий навчальний заклад. А сьогодні — будь ласка.

Диплом ІМВ має донька лідера однойменного Блоку Володимира Литвина, син екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, донька екс-міністра освіти Василя Кременя та син голови наглядової ради Нацбанку Петра Порошенка.

Якщо ж політики посилають дітей вчитися за кордон, то зазвичай обирають столицю Англії. Так було з донькою прем"єрки Євгенією Тимошенко, екс-міністра транспорту Олександрою Червоненко та сином нардепа-"регіонала" Даміром Ахметовим. Але в Лондоні навчання коштує в десятки разів дорожче, ніж у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Діти міністрів і нардепів вступають на "міжнародні відносини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі