четвер, 21 червня 2007 19:00

Депутати їздитимуть до Євросоюзу без віз

Минулого четверга 33-річний міністр закордонних справ Арсеній Яценюк розповів на брифінгу про спрощений візовий режим для українців, які їдуть до Європейського Союзу.

— Передбачені п"ятирічні візи для бізнесменів малого та середнього бізнесу, — каже він. — Також, якщо ви прийшли у консульство і вам з невідомих причин відмовили у видачі візи, ми вимагатимемо пояснення, а ви можете подати на апеляцію, — додає Яценюк і п"є воду зі склянки.

Міністр говорить, що термінова віза оформлятиметься за два дні, а стандартна — за десять. Додає, що в аеропортах з"явилися інформаційні стенди Міністерства закордонних справ.

— Уся інформація, яка стосується умов в"їзду-виїзду, отримання віз, телефони консульських установ — буде в кожному аеропорту, — запевняє.

Яценюк вважає підписання угоди щодо спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом найважливішою подією останніх років.

— Повірте, що перше питання, яке буде розглядатися в Раді наступного скликання — це ратифікація цієї угоди. Бо депутати, які мають дипломатичні паспорти, взагалі їздитимуть без віз, — усміхається міністр.

Зараз ви читаєте новину «Депутати їздитимуть до Євросоюзу без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі