середа, 04 червня 2008 18:02

Депутати не захотіли закрити податкову дірку

Учора о 10.00 голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, відкрив засідання. Майже половина місць у залі порожні. Двоє депутатів сидять у курилці та п"ють каву.

— Мені вже дзвонять і запитують: "Що трапилося? Верховна Рада працює і працює. Вже телевізор стало нецікаво дивитися", — з усмішкою натякає один із них на те, що ніхто не блокує трибуну.

Розглядають міжнародні договори. Кілька ратифікують. Один мають розірвати. Він був укладений між урядами СРСР і Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна. Двічі Яценюк ставить його на голосування, але депутати не підтримують.

— Не хочете платити податки, не треба, — спікер натякає на те, що завдяки цій угоді більшість нардепів користуються схемою вивезення з України коштів через Кіпр без сплати податків.

До порядку денного вносять питання про приведення до присяги членів Вищої ради юстиції. "Регіонали" відразу стають у проходах. Зазначають, що складення присяги не відповідає процедурі. Погрожують заблокувати трибуну.

— Зрозуміло, що йде боротьба за розподіл політичного впливу у Вищій раді юстиції. Ну давайте називати речі своїми іменами, — говорить Яценюк. — Кожна сторона намагається вставити туди своїх людей, щоб потім вирішувати особисті питання.

Спікер переносить розгляд цього питання. Просить нардепів зібрати 50 підписів і звернутися до Конституційного суду, щоб він розтлумачив, чи мають право складати присягу нові члени Вищої ради юстиції.

— Сідайте вже. Сідайте! Все добре, — звертається він до "регіоналів".

Ті сідають на свої місця.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не захотіли закрити податкову дірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі