вівторок, 16 липня 2013 07:30

Депутати йтимуть від Кличка

У політикумі говорять, що з УДАРу готові піти четверо нардепів — Андрій Путілов, Артур Палатний, Федір Негой та Руслан Сольвар. Перші двоє потрапили у парламент за списком, інші — по мажоритарці.

Негой ішов як самовисуванець у Херсонській області. Сольвар — від УДАРу в Київській. Обидва вступили в партію після обрання. Мають бізнес. Негой у середині 1990-х створив на Херсонщині сільськогосподарську фірму "Нежданна". Згодом став гендиректором оптового ринку "Нежданний". Сольвар заснував компанію з перевезення зерна. Депутати кажуть, що їхній бізнес потерпає від перевірок контролюючих державних органів. Офіційно запевняють, що виходити з УДАРу не збираються.

Від п'яти до семи депутатів у Кличка — потенційні "тушки", стверджує політолог 66-річний Михайло Погребинський:

— Ці люди не дуже вірять, що їхній політичний шеф має серйозні шанси на перемогу в президентських виборах. Це пов'язано з відсутністю політичного досвіду та незрозумілою позицією по багатьох питаннях самого Кличка. Якщо було б інакше, то стрималися би при будь-якому тиску. Із "Батьківщини" теж виходитимуть. У їхнього нинішнього лідера Яценюка шансів стати президентом ще менше, ніж у Кличка. Тим більше, що він сам по собі є конфліктною людиною, з ним важко знайти спільну мову. Має авторитарні замашки, не рахується з позицією партнерів. Поява перебіжчиків у "Свободі" менш імовірна. Навіть не тому, що вони такі вже ідейні. Просто насправді борються не за владу, а за місце під політичним сонцем. Для них достатньо самого факту, що вони є парламентською політичною силою.

Вихід із фракції ще не означає, що депутат стане "тушкою", — продовжує Погребинський. — За півроку ситуація з президентськими виборами стане зрозумілішою. Буде видно, скільки шансів на перемогу зберігає Янукович. Якщо шанси зменшуватимуться, матимемо певну кількість депутатів, які будуть нейтральними. Для них ще не вигадана назва. Це буде якесь, умовно кажучи, болото.

Зараз ви читаєте новину «Депутати йтимуть від Кличка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі