четвер, 21 серпня 2008 20:04

Депутатам забороняють отримувати квартири

В усіх фракціях Верховної Ради депутатам заборонили писати заяви на отримання житла від держави. Через це частина нардепів вимагають, щоб партії компенсували їм купівлю квартир. А 42 депутати таки подали заяви на отримання безкоштовного житла. Але регламентний комітет найближчим часом не розглядатиме це питання.

— Через великий суспільний резонанс, — пояснює працівник комітету Олександр Старинець, 38 років.

Минулого скликання квартири отримали приблизно 30 нардепів. Серед них була й "регіоналка" Олена Бондаренко, 34 роки. До того вона жила в готелі. Депутатка розповідає, що там не було нормальних побутових умов.

— Місяць утримання депутата у страшному готельному номері обходиться майже у 18 тисяч гривень! За ці гроші можна в центрі міста знімати комфортабельну квартиру, — обурюється "регіоналка".

Для вирішення проблеми два роки тому парламент хотів звести депутатське містечко.

— Приїхав у Київ, поселився сім"єю, відбув свою каденцію та поїхав додому. А житло залишив для наступної каденції, — пояснював ідею тодішній голова Верховної Ради Олександр Мороз, 64 роки.

Але проект не реалізували. Казали, містечко не стане тимчасовим, бо нардепи не покидатимуть державних будинків. А виселити їх звідти примусово неможливо. Нині чимало політиків продовжують жити на державних дачах, хоча права на це не мають.

Державне житло можуть отримати всі народні обранці, які прописані не в столиці. У нинішньому парламенті таких — 115. Вони живуть у готелях "Київ" та "Україна". Якщо ж комусь помешкання не потрібне, він може отримати грошову компенсацію.

Скасувати ці привілеї намагаються депутати із блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Але решта фракцій їх не підтримують.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам забороняють отримувати квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі