вівторок, 31 серпня 2010 00:29

Депутат Європарламенту підтримав "Сильну Україну"

Політична партія "Сильна Україна" продовжує проводити на вулицях міст праймериз — внутріпартійне голосування з метою визначення найбільш популярних кандидатів для участі в офіційних виборах. Депутат Європарламенту, голова Польської демократичної партії Павло Піскорський розцінює таке починання як демократизацію виборчого процесу.

— Це дуже важливий крок у демократизації виборчого процесу і поліпшенні політичного простору країни. Це прогресивна ідея, особливо для молодих демократій, таких як Польща й Україна, — говорить депутат.

Проведення праймеризу зробить політичний процес більш зрозумілим і прогнозованим для пересічних громадян, вважає Піскорський:

— Часто політики дуже далекі від своїх виборців. Вони не знають, чого люди від них чекають. Праймериз — це чи не єдина можливість для політиків отримати зворотний зв"язок від виборців.

Піскорський зазначив, що очолювана ним партія вперше провела праймериз 2001 року. Тоді отримала позитивну реакцію виборців, що брали участь у цій процедурі.

"Сильна Україна" оголосила про початок проведення праймеризу 10 серпня. За підсумками голосування будуть висувати кандидатів від партії для участі у регіональних та місцевих виборах 31 жовтня. За даними "Сильної України", участь в акції взяли понад 300 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Європарламенту підтримав "Сильну Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі