вівторок, 09 листопада 2010 06:00

Дата парламентських виборів залежатиме від політичної доцільності

9 листопада Конституційний суд почне розглядати питання, коли відбудуться наступні парламентські вибори. Це буде або в березні 2011 року, або в жовтні 2012-го. За Конституцією 1996 року, до якої країна повернулася наприкінці вересня, вибори до Верховної Ради мають відбуватися останньої неділі березня кожного четвертого року повноважень. Тобто навесні 2011-го.

— Жодних правових підстав проводити вибори весною 2011 року немає, бо депутатів обирали за Конституцією 2004 року, — каже директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський, 64 роки. — Дата парламентських виборів залежатиме від політичної доцільності для влади. Бо, наприклад, до 2012 року ситуація в країні може погіршитися, й тоді партії влади буде складніше набрати бажаний результат. Але питання в тому, чи готові олігархи знову витрачати гроші на вибори. До того ж Партія регіонів має бути певна, що опісля отримає більше ніж 270 мандатів, які сьогодні має з усіма "тушками".

"Регіони" схиляються до виборів 2012 року. БЮТ виступає за вибори навесні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Дата парламентських виборів залежатиме від політичної доцільності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі