вівторок, 14 серпня 2007 17:26

ЦВК відмовила в реєстрації БЮТу

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  Під Центральною виборчою комісією вже чотири дні мітингують прихильники Блоку Юлії Тимошенко. Вони одягаються у символіку БЮТу. Цей дідусь пов'язав агітаційну хустинку на голову
Під Центральною виборчою комісією вже чотири дні мітингують прихильники Блоку Юлії Тимошенко. Вони одягаються у символіку БЮТу. Цей дідусь пов'язав агітаційну хустинку на голову

На понеділковому засіданні Центральна виборча комісія сформувала 225 окружних комісій. До них увійшли представники всіх політичних сил, які були у парламенті минулого скликання.

Перед цим вісім членів від коаліції остаточно відмовили "бютівцям" у реєстрації. Ще з минулої суботи під стінами Центрвиборчкому розставлені білі намети. Поруч із прапорами БЮТу стоять кілька сотень людей у футболках з написами "Юля лучше Анны Ахметовой". Це переважно студенти та пенсіонери. "Реєструй Юлю! Реєструй Юлю!"— вигукують мітингувальники. Махають прапорами та плакатами "Мафію з ЦВК — до суду!"

У залі Центрвиборчкому криків з вулиці не чути. Тут збираються члени комісії, представники партій та журналісти. Серед присутніх — представниця Кабміну Олена Лукаш. Оператори направляють на неї камери. Вона посміхається й поправляє глибоке декольте.

Першим бере слово член ЦВК з квоти Партії регіонів 33-річний Михайло Охендовський. Зачитує заяву Центрвиборчкому на трьох сторінках. Вона підписана вісьмома членами ЦВК.

— Те, що ми не можемо зареєструвати список Блоку Юлії Тимошенко, зробило ЦВК і нас об"єктом безпідставних звинувачень та тиску з боку окремих політичних сил, — читає Охендовський. — На мою думку, єдине правильне рішення — відмовити в реєстрації БЮТу.

Каже, що БЮТ повинен додати повні адреси кандидатів. Тоді їх зареєструють.

Члени ЦВК від БЮТу запевняють, що це політичне рішення. Представник цього блоку Петро Крупко, 49 років, каже, що їм безпідставно відмовляють у реєстрації.

— Що це за актор? — запитує член ЦВК з квоти "регіонів" Олександр Шелестов, 32 роки.

— Тут немає акторів. Тут представники, — відказує голова ЦВК Володимир Шаповал, 59 років.

Під час перерви у коридорі Крупко пояснює: якщо БЮТ подасть додатки з повними адресами своїх кандидатів, то їх звинуватять у фальсифікації. Бо на з"їзді блоку були затверджені списки без адрес. Тому їх можуть звинуватити у підміні рішення з"їзду.

— Але ж списків на вашому з"їзді нікому не показували! — вигукує хтось із журналістів.

— Вас що, Партія регіонів замовила? — обурюється Крупко. — Протоколи з"їзду ж були!

Зараз ви читаєте новину «ЦВК відмовила в реєстрації БЮТу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі