середа, 25 липня 2007 18:13

Цушко прийшов на роботу й пішов у відпустку

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр внутрішніх справ Василь Цушко на вчорашньому засіданні Кабміну весь час усміхався
Міністр внутрішніх справ Василь Цушко на вчорашньому засіданні Кабміну весь час усміхався

На вчорашнє засідання Кабінету Міністрів уперше після двомісячного лікування в Німеччині прийшов міністр внутрішніх справ Василь Цушко, 43 роки.

Ще за півгодини до початку біля дверей збирається чимало журналістів. Усі чекають саме на главу МВС. Через них пробирається 51-річний міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов.

— Что за аншлаг? — дивується.

— Чекаємо на Цушка! — вигукує хтось.

— А что, Цушко на месте? — загадково говорить.

Перед самим початком засідання той з"являється. Протирає спітніле чоло, усміхається:

У нас інколи не вистачає досвіду, і ми робимо помилки

— У мене добре здоров"я, я в нормальному робочому стані — ви бачите, я навіть біг, щоб сюди не запізнитися.

Повідомляє, що із сьогоднішнього дня планує піти у відпустку приблизно на два тижні. Додає, що без нього у міністерстві був порядок. Каже, що найближчим часом дасть прес-конференцію.

Одна із журналісток запитує про його ставлення до написів на парканах "Цушко — герой". Він відрубує:

— Соня, определись сама!

Міністр не відповідає і на запитання щодо його отруєння. Швидко заходить до зали. Тисне руку міністрам і сідає на місце. Продовжує усміхатися.

— Звезда вернулась, — каже уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, 49 років. Вона сидить позаду преси. — Лена, так мы идем на выборы? — звертається до заступника міністра Кабміну Олени Лукаш, 30 років.

Та клацає кнопками на мобільному телефоні й киває головою:

— Ага.

Із запізненням на 10 хв. заходить 57-річний прем"єр-міністр Віктор Янукович. Розпочинає із привітання Цушка:

— Вітаю Василя Петровича, який вийшов на роботу після тривалої хвороби і приступив до обов"язків.

Міністр підіймається зі свого місця і схиляє голову. Після цього прем"єр говорить про стихійні лиха і надзвичайні ситуації, які виникли в регіонах України.

— Аварія, яка сталася в Львівській області, засвідчила, що в нас інколи не вистачає досвіду, і ми робимо помилки. Але важливо, щоб ми їх вчасно виправляли. І в цій ситуації найважливішу роль відіграє інформаційна політика, — каже, складаючи руки.

Янукович просить урядовців, аби ті визначилися з відповідальними за інформаційну політику в їхніх міністерствах у разі надзвичайної ситуації.

— Ми також приймемо рішення по наданню допомоги Волинській та Херсонській областям, — продовжує прем"єр. — Там, де сталися стихійні лиха, ми на них вже відреагували, виділили кошти на ліквідацію наслідків.

Насамкінець Янукович звертається до віце-прем"єр-міністра Андрія Клюєва:

— Андрію Андрійовичу, треба створити державну комісію з вивчення ситуації на залізниці. Потрібно звернути увагу на колії, які ведуть до підприємств, на них потрібно звернути особливу увагу. Тим паче там, де перевозять небезпечні грузи, — стукає кулаком по столу.


Зараз ви читаєте новину «Цушко прийшов на роботу й пішов у відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі