понеділок, 14 липня 2008 18:10

Чому комуністи не голосували проти уряду

У п"ятницю фракція Компартії у Верховній Раді не проголосувала за відставку уряду. Учора заступник її голови Адам Мартинюк, 57 років, розповідав про причини цього.

Каже, домовленостей із кимсь щодо голосування у комуністів не було. Пояснює, що недоцільно було б відправляти уряд у відставку в останній день другої сесії — тоді до 10 вересня Верховній Раді треба було б створити нову коаліцію. А нині це неможливо.

— У такому випадку президент мав би можливість шантажувати парламент розпуском, — говорить Мартинюк. — Верховна Рада не має більшості, уряд підвішений. Звісно, він тоді — гарант, цар і Бог у цій державі.

Один із лідерів КПУ також каже, що Віктор Ющенко може скористатися рішенням Конституційного суду й скасувати політреформу 2004 року. Тоді президент матиме повноваження його попередника Леоніда Кучми.

— Це може статися, якщо Ющенко побачить, що може виграти другий тур президентських виборів, — припускає Мартинюк.

Після брифінгу йде до окремого виходу. "ГПУ" запитує, чи попереджали комуністи "регіоналів", що не голосуватимуть за недовіру уряду. Мартинюк спочатку зупиняється, але, дослухавши запитання, розвертається та йде.

— Усе, що треба, говорилося, — каже усміхаючись.

— Чи пообіцяла вам щось Тимошенко?

— Ні! Нічого вона не могла пообіцяти, — відповідає Мартинюк.

Зараз ви читаєте новину «Чому комуністи не голосували проти уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі