пʼятниця, 03 жовтня 2008 18:07

Ціна на газ зросте до 500 доларів за кубометр

Автор: фото: reuters/Сергій Карпухін
  Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко і прем’єр Росії Володимир Путін виходять після чотиригодинних переговорів
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко і прем’єр Росії Володимир Путін виходять після чотиригодинних переговорів

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 47 років, учора розповідала на прес-конференції про переговори із прем"єром і президентом Росії — Володимиром Путіним і Дмитром Медведєвим.

Прес-зала на сьомому поверсі до 12.00 забивається вщерть. Більш як 20 телекамер.  Умикають кондиціонер, і заходить чоловік у костюмі з відблиском, зеленій сорочці й такій самій краватці. Представляється заступником міністра транспорту Олександром Давидовим. Розповідає, що розслідував інцидент із літаками президента та прем"єра, який стався напередодні. Коли після аварійної посадки президентського Ту-134 Віктор Ющенко забрав прем"єрський Іл-62, Тимошенко екстрено шукала собі інше судно.

Давидов вважає винним Державне управління справами. Додає, що літак глави держави нібито був справним. У нього запитують, чи справді він раніше був особистим льотчиком Тимошенко. Заступник міністра ніяковіє. Плутано пояснює, що справді керував її компанією "ЄЕСУ-Авіа", але льотчики бували різні. Бере портфель і виходить.

За півгодини в коридорі з"являється Юлія Тимошенко у темній спідниці та рожевому жакеті.  Піднесено розповідає, що задоволена переговорами в Москві.

— Із 1 січня 2009 року цілком і повністю вимітається з ринку "РосУкрЕнерго"! — оголошує вона.

Каже, що протягом трьох років ціна на газ для України виросте до $500 — сьогодні вона становить $179,5. Зростатиме й плата за транзит російського газу українською територією. Але якою вона буде — невідомо. Неясною залишається вартість газу на 2009 рік.

Прем"єр переходить до теми коаліції. Наголошує, що виконала всі ультиматуми фракції НУ-НС.

— Якщо тепер президент замість того, щоб поновити демократичну коаліцію, практично зруйнує парламент, то всім громадянам буде зрозуміло, навіщо це зроблено і хто нестиме відповідальність, — каже вона.

Путін назвав президента України злодюжкою

У четвер уранці прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила президента в тому, що глава держави забрав саме її літак. Вона мала летіти ним до Москви. Мовляв, саме на цьому літаку Ющенко полетів до Львова після здійснення аварійної посадки в "Борисполі".

Прес-служба президента цю інформацію спростовує:

— Глава держави пересів на свій резервний.

Про це було запитання під час прес-конференції російського прем"єра Володимира Путіна та Тимошенко.

— Мазурик якийсь украв літак, — пожартував Путін. "Мазурик" на жаргоні означає злодюжка.

Андрій КУЗАКОВ

Зараз ви читаєте новину «Ціна на газ зросте до 500 доларів за кубометр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі