середа, 04 червня 2008 17:53

Черновецький заборонив фотографувати себе зліва

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Депутат Київради від Блоку Черновецького 27-річний Олесь Довгий у минулому скликанні був її секретарем
Депутат Київради від Блоку Черновецького 27-річний Олесь Довгий у минулому скликанні був її секретарем

У вівторок 56-річний Леонід Черновецький дав перший брифінг як новообраний міський голова Києва.

У коридорі біля колонної зали Київради ставлять трибуну. Оператори та фотографи обступають її.

— Мальчики, девочки отойдите слева, — каже чоловік із прес-служби міського голови. — Мер не любит, когда его фотографируют с этой стороны.

— Що, в нього перекос? — обурюються журналісти.

— Мені сказали, я виконую, — відказує він.

За кілька хвилин з"являється усміхнений Черновецький. Роззирається, дістає з кишені піджака тимчасове посвідчення мера й показує перед телекамерами. Говорить російською.

— П"ятдесят три відсотки людей проголосували на виборах. Це високий показник. І всі вони підтримали мою фракцію, — каже міський голова, розтягуючи слова. — Моє серце сповнене радістю.

Журналісти здивовано переглядаються й усміхаються. Адже за блок Черновецького проголосували 30% тих, хто прийшов на дільниці.

— Я хочу зробити ще одну заяву, — продовжує мер. На кілька секунд замовкає. — Я відкликаю заяву з прокуратури по Луценку (18 січня цього року після засідання Ради національної безпеки та оборони між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і Леонідом Черновецьким виникла бійка. Мер зняв побої і подав заяву до прокуратури. — "ГПУ"). Буду просити, щоб мене з ним поруч не ставили. Це викликає в мене якісь недобрі емоції.

У Черновецького запитують, чи висуватиме на посаду секретаря Київради кандидатуру свого соратника Олеся Довгого.

— Секретар має бути найкращим, — усміхається міський голова. — Я вважаю, що досі Олесь був одним із найкращих спікерів. Із цією думкою я вас залишу. Усе інше — потім.

Черновецький підводиться. Охоронці відгороджують його від журналістів, які ставлять запитання. Мер іде мовчки, опустивши голову.

Сходами до коридору спускається лідер однойменного блоку Віталій Кличко, 36 років. Бере під лікоть і відводить убік координатора громадської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталія Черняхівського.

— Я тебе попереджав. Більше повторювати не буду, — тихо говорить Кличко. — Якщо ще щось ляпнеш, то дізнаєшся, хто я такий.

Той зніяковіло киває головою. Згодом Черняхівський розповідає: колишній боксер сердиться за те, що його організація під час виборів агітувала проти Кличка.

— Ми мочили всіх, — каже координатор "Форуму порятунку Києва". — І Кличка, і Черновецького, і "Нашу Україну". Не чіпали тільки БЮТ. Так нас попросили.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький заборонив фотографувати себе зліва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі