вівторок, 03 червня 2008 18:15

Черновецький отримав тимчасове посвідчення мера

Учора по обіді відбулося перше засідання новообраної Київради. На ньому оголосили переможців виборів мера і міськради.

Перм"єр-міністр Юлія Тимошенко та перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, які очолювали список БЮТу, на засідання не прийшли. Вони склали свої мандати.

— Якби в БЮТу була більшість у Київраді, тоді діяльність прем"єра і віце-прем"єра була би важливою. А так ми самі справимося, — пояснює новообраний голова фракції БЮТ Олександр Зінченко, 51 рік.

Перед засіданням коридор до колонної зали прикрашають квітами та синьо-жовтими стрічками. Грає оркестр. Депутати через це мусять кричати, аби почути одне одного.

Коридором ідуть столичний мер Леонід Черновецький і колишній секретар Київради Олесь Довгий. Помічають журналістів і заходять до сесійної зали через бокові двері.

Нардеп 40-річний Микола Катеринчук пояснює, чому відмовляється від депутатства у міськраді:

— Я обіцяв киянам, що складу мандат народного депутата. Але Європейська партія вирішила, що ми не можемо втрачати єдине місце в парламенті.

Катеринчук каже: його блок і Литвина домовилися про співпрацю в новообраній Київраді. Додає, що не голосуватимуть за обрання її секретарем Довгого.

Лідер "литвинівців" Віктор Пилипишин, 47 років, перед обранням до Київради склав мандат народного депутата України. Однак він ще визначається: чи працюватиме у міськраді, чи на посаді голови Шевченківської райдержадміністрації.

Голова міської виборчої комісії Галина Білик оголошує переможцем на виборах мера Леоніда Черновецького. Вручає йому тимчасове посвідчення. Потім вітає новообраних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький отримав тимчасове посвідчення мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі