середа, 18 червня 2008 18:26

Черновецький не прийшов на "клоунаду" Тимошенко

Черновецький не прийшов на "клоунаду" Тимошенко

За півгодини до початку засідання Кабінету Міністрів на останньому ряду зали розставляють таблички із прізвищами та іменами губернаторів. Дніпропетровщини — Віктора Бондаря, Донеччини — Володимира Логвиненка, виконувача обов"язків голови Запорізької облдержадміністрації — Олександра Старуха, Сумщини — Миколи Лаврика та мера столиці Леоніда Черновецького. Невдовзі таблички прибирають.

— Губернаторів сьогодні не буде, — пояснює перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, 48 років. — Уряд учергове хотів влаштувати їм привселюдне биття.

На місце Черновецького сідає його заступник Анатолій Голубченко, 58 років. Журналісти запитують, чому немає столичного голови.

— А я вас не влаштовую? — підвищує голос Голубченко. — Я тут, і в нас буде предметна розмова.

Водночас на офіційному інтернет-сайті Київської міськдержадміністрації опублікували заяву Черновецького. "Я не вважаю за потрібне брати участь у черговій політичній клоунаді, затіяній Тимошенко. Ми маємо займатися справою і згладжувати наслідки її безграмотної економічної політики", — пояснює мер столиці свою відсутність на засіданні уряду.

Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко запізнюється на 15 хв. У вступному слові каже, що в цілому по Україні ситуація із цінами стабільна.

— Але є п"ять областей, які вибиваються із загального стану справ, — говорить. — У них робота по антиінфляційних заходах не ведеться. Ми заслухаємо їх і зрозуміємо, чим уряд може допомогти.

Прем"єрка також каже, що на засіданні слухатимуть доповідь голови Контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського. Він говоритиме про перевірки НАК "Нафтогазу", Укрзалізниці, "Енергоатому" та деяких вугільних підприємств.

— Актами КРУ за минулий рік зафіксовано крадіжок на 10,2 мільярди гривень, — каже Тимошенко. — Тоді влада була призначена Партією регіонів і соціалістами. Це була команда масштабних клептоманів (люди, які мають хворобливу схильність до крадіжок. — "ГПУ").

Тимошенко просить журналістів вийти. За годину залу засідань залишає Анатолій Голубченко. Каже, що питання цін у регіонах урядовці слухати не захотіли. Перенесли це на невизначений термін.

— Тягнув руку, щоб мені дали слово — але не дали, — говорить він. — Окрім політичних розмов, я там нічого конкретного не почув.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький не прийшов на "клоунаду" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі