середа, 27 лютого 2008 18:40

Черномирдін радіє за Україну щодня

  Посол Росії Віктор Черномирдін вважає, що між РФ і Україною немає газового конфлікту
Посол Росії Віктор Черномирдін вважає, що між РФ і Україною немає газового конфлікту

Посол Росії Віктор Черномирдін, 69 років, вважає, що після російських президентських виборів українсько-російські відносини покращаться.

— Ми робитимемо все можливе для цього, — каже посол під час прес-конференції 26 лютого. Крутить у руках окуляри.

Вибори в Росії відбудуться 2 березня. Черномирдін говорить, що перерозподілу влади між главою держави й урядом після них не буде.

— Уряд виконуватиме свою функцію, а президент свою. Не думаю, що у нас щось зміниться, — зазначає посол. Розповідає, що в Україні відкриють п"ять виборчих дільниць: у Києві, Львові, Одесі, Сімферополі та Харкові.

Його запитують про газові відносини між державами.

— Це вже цікавіше, — усміхається і підсувається ближче до мікрофонів. — Конфлікту тут немає. Потрібно платити за те, що береш. У магазині ми ж за все платимо?

Ставлять запитання про вступ до Світової організації торгівлі. Посол не виключає, що після остаточного приєднання до неї України можуть скоротитися поставки українських товарів до Росії.

— Можливі санкції, якщо буде бєспрєдєл, — каже Черномирдін. Пояснює, що після вступу до СОТ в Україну більше завозитимуть товарів із країн Європи.

— Тоді ваш товар куди? Піде до нас. Але ми не все можемо брати безмежно, тому що не можемо щемити свого виробника, — підвищує голос. — Проте за вас радіємо щодня, дуже радіємо.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдін радіє за Україну щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі