середа, 24 грудня 2008 16:59

Через депутатів подорожчають бензин і дизпаливо

Автор: фото: PHL
  Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов на вчорашньому засіданні Верховної Ради
Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов на вчорашньому засіданні Верховної Ради

Учора Верховна Рада вдвічі збільшила ставки акцизного збору на бензин і дизельне пальне. А також підвищила ставки рентної плати за природний газ, який не реалізується для потреб населення.

— Треба підіймати ставки. Вони приведуть до наповнення бюджету, — каже з трибуни нардеп від НУ-НС Юрій Кармазін, 51 рік.

Його однопартійці та "бютівці" вправно тиснуть на кнопки — свої та відсутніх колег. Сесійна зала напівпорожня.

— Що ви робите? Що за люди? Майте совість! — кричить через увесь зал "регіонал" 57-річний Ярослав Сухий і стукає себе по голові.

Що ви робите? Що за люди? Майте совість!

Його однопартієць Михайло Чечетов махає колегам рукою, щоб не голосували. "Регіонали" на це майже не зважають. Дехто гортає газети, інші перемовляються між собою. Син лідера Партії регіонів Віктор Янукович сидить за ноутбуком.

На цьому результативні голосування закінчуються. Депутатам не вистачає семи голосів, аби підтримати законопроект, який дозволяє погашення валютних кредитів гривнями. Ще менше голосів набирає законопроект про збільшення транспортного збору для дорогих авто та запровадження податку для тих, хто має квартири понад 150 кв. м, заміські будинки більш як 300 кв. м і садові будинки понад 100 кв. м.

У кулуарах теж майже порожньо. Нечисленні депутати коментують урядовий проект держбюджету на 2009 рік.

— Його необхідно докорінно змінювати, — каже "нашоукраїнець" Павло Жебрівський, 46 років. — Треба повернути його Кабміну на доопрацювання. А Рада має взятися за це питання не раніше 12 січня наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Через депутатів подорожчають бензин і дизпаливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі