четвер, 18 грудня 2008 19:42

"Бютівці" вимагають відставки голови Нацбанку

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Народний депутат від Партії регіонів Юрій Колоцей (праворуч) та його колега (тримає в руці 100-доларові купюри) розмовляють під час засідання парламенту
Народний депутат від Партії регіонів Юрій Колоцей (праворуч) та його колега (тримає в руці 100-доларові купюри) розмовляють під час засідання парламенту

"Ця комісія допоможе, як мертвому примочки, — так учора жартував колишній спікер Арсеній Яценюк, 34 роки, про рішення Верховної Ради створити комісію з розслідування діяльності Нацбанку у фінансово-банківській сфері. — Курс долара добіжить до 20 гривень, якщо цим питанням займеться Верховна Рада, бо фахівців у цих стінах немає".

Учорашній день парламентарі мали присвятити розгляду антикризових законопроектів. Однак вже на початку засідання "бютівець" Олег Ляшко вимагає у голови Ради Володимира Литвина створити комісію щодо НБУ. Той доручає опрацювати відповідну постанову у профільному комітеті та за кілька днів заслухати звіт комісії.

Коридором поспішає "регіонал" Нестор Шуфрич, 41 рік. Каже, що Партія регіонів  зареєструвала проект постанови про звільнення з посади голови Нацбанку Володимира Стельмаха.

— Президент має внести подання про відставку Стельмаха, — на ходу каже "регіонал". — Бо з курсом відбувається відверта спекуляція, і винні мають за це відповісти.

Тим часом депутати з блоку НУ-НС обдумують, кого обрати лідером фракції. Один із депутатів-"нунсівців" каже, що сьогодні збереться нарада у складі лідерів партій, які входять до блоку. Вони й визначаться. Найвірогіднішим претендентом на крісло лідера фракції НУ-НС називають Миколу Мартиненка. Колись він був одним із найбільш наближених до президента "нашоукраїнців", однак зараз йому опонує. Кажуть, Мартиненко не проти зайняти це місце. На місце його заступника пропонують Юрія Костенка.

У кутку біля стіни "нашоукраїнець" Роман Зварич, 55 років, розповідає журналістам про телефонну сварку з главою Секретаріату президента.

— Учора до мене передзвонив Балога і запитав, чому я роблю гучні заяви і коли хочу зустрітися з Ющенком, — протягує нардеп.— Після делікатної перепалки по телефону він сказав, що у п"ятницю я зможу побачитися з президентом. Але час зустрічі не назвав.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" вимагають відставки голови Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі