четвер, 14 лютого 2008 18:00

"Бютівці" не хочуть звільняти Медведька

52-річного Олександра Медведька з посади генпрокурора парламент не звільнятиме. Проект постанови про його відставку відхилив Комітет із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Раніше під ним підписалися 187 "бютівців" та "нашоукраїнців".

Медведько подав до парламенту звіт про роботу Генпрокуратури. Вивчав його "бютівець" 43-річний Юрій Прокопчук. Він дорікнув генпрокурору за малу кількість розкритих злочинів.

— Потрібно працювати потужніше, — говорить нардеп. — Але я не бачу підстав для звільнення Олександра Івановича.

Медведько із зауваженнями погоджується. Обіцяє ситуацію виправити.

— Торік було направлено до суду найбільшу за останні десять років кількість кримінальних справ, — каже він.

16 членів комітету відхиляють проект постанови. Лише нардеп-"нашоукраїнець" 49-річний Володимир Стретович наполягає на заміні Медведька.

Три роки тому Стретовича називали кандидатом на генпрокурорську посаду. Нині він переконує, що цього не хоче.

— На засіданні комітету Медведько не відповів на жодне з шести заданих мною запитань. Говорив загальні речі, — пояснює своє рішення Стретович. — Генпрокуратура й досі служить політичним угрупованням. Олександр Іванович гарна людина, і я до нього нормально ставлюся, але він не виконує своїх обов"язків.

Раніше прем"єр Юлія Тимошенко активно прагнула звільнення Медведька. Але зараз БЮТ відмовився усувати його з посади. Стретович бачить за цим таємні домовленості прем"єра і генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" не хочуть звільняти Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі