понеділок, 16 лютого 2009 18:03

"Бютівці" хочуть звільнити Єфремова і Лавриновича

Блок Юлії Тимошенко хоче звільнити голову регламентного комітету Верховної Ради "регіонала" Олександра Єфремова, 54 роки. Таку постанову вніс "бютівець" Олександр Стешенко, 56 років. Підстава: Єфремов одночасно очолює комітет і фактично керує фракцією Партії регіонів.

У пояснювальній записці до проекту постанови Стешенко пише: "Головою депутатської фракції Партії регіонів є Віктор Янукович, але оскільки левову частку свого робочого часу він проводить поза межами парламенту, обов"язки голови фракції фактично виконує перший заступник Єфремов, який одночасно є головою комітету".

— Згідно із законом зняти голову комітету може або сам комітет, або голова Верховної Ради, — коментує потуги БЮТу Єфремов. — Народний депутат не може виступати з такою ініціативою.

Його підтримує спікер Володимир Литвин, 52 роки:

— У нас один одного лякають, а в результаті вся країна втрачає свідомість.

Також "бютівці" хочуть відставити першого віце-спікера, "регіонала" Олександра Лавриновича. Мовляв, той не справляється зі своїми обов"язками.

— Домовленості, які існували на початку роботи цього парламенту, включають у себе, що від опозиції буде перший віце-спікер і голова регламентного комітету, — говорить лідер "Регіонів" Віктор Янукович, 58 років. — Тому ми відстоюватимемо свої права в парламенті різними засобами.

Директор Інституту глобальних стратегій 53-річний Вадим Карасьов вважає, що посаду Лавриновича БЮТ хоче віддати комуністу Адамові Мартинюку. Мовляв, без КПУ важко буде голосувати за кадрові зміни у владі.

— Звільнивши посаду голови регламентного комітету, можна мати певний вплив на роботу Верховної Ради. Ця кадрова атака на парламентські посади Партії регіонів пов"язана з тим, щоб схилити її до співпраці із БЮТом, — вважає Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" хочуть звільнити Єфремова і Лавриновича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі