понеділок, 13 жовтня 2008 18:35

"Бютівці" блокували суди

У п"ятницю народні депутати від БЮТ подали позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою скасувати указ президента про розпуск Верховної Ради. Позивачі стверджують: Віктор Ющенко не мав права цього робити до 23 листопада. Тобто протягом року від прийняття народними депутатами присяги.

Голова Окружного адмінсуду столиці Володимир Келеберда задовольнив позов і призупинив дію указу глави держави. Також заборонив Центральній виборчій комісії готуватися до позачергових виборів.

Невдовзі на інтернет-сайті Віктора Ющенка з"явився указ про звільнення Володимира Келеберди. Юристи Секретаріату президента  оскаржили його рішення в Київському апеляційному адмінсуді. Та для розгляду потрібні були матеріали справи — вони залишилися в кабінеті Келеберди.

У суботу народні депутати від БЮТ блокують вхід до обох судів — щоб не винесли матеріали справи. Служба безпеки України виділяє спецпідрозділ "Альфа" для охорони голови апеляційного суду Михайла Марущука. А Міністерство внутрішніх справ посилює охорону приміщення суду та прилеглих територій спецпідрозділами "Беркут" і "Грифон".

— У БЮТі найпрофесійніші рейдери країни, — коментує директор Центру політичних досліджень Український барометр 55-річний Віктор Небоженко. Рейдери — це ті, хто використовує дірки в законодавстві та підкуп суддів для отримання потрібного рішення. На його основі вони силою захоплюють підприємства. Для цього зазвичай наймають від кількох десятків до кількох сотень бійців. — Тимошенко використовує саме таких "бійців". Хоча насправді готується до виборів і затягує час для підготовки до них. Удасться це робити не довше місяця. А ще вона хоче показати, хто в домі хазяїн.

Юлія Володимирівна всім дякує — усі вільні

У неділю прокуратура порушує проти судді Келеберди кримінальну справу. А "бютівці" просять колегію суддів перенести засідання апеляційного суду на 16.00 понеділка. За годину судді погоджуються.

— Рішення незаконне, — каже представник президента в судах Руслан Кирилюк, 31 рік. — Щойно з"явилася інформація, що суддя приймав рішення про перенесення справи не в кабінеті, а в туалеті!

— Це рішення ще раз підтверджує позицію БЮТу щодо протиправності указу президента про дострокові вибори, — відказує "бютівець" Валерій Писаренко, 28 років.

Біля суду нардеп від БЮТ Андрій Портнов, 34 роки, телефонує прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко. Каже, що засідання суду перенесли на наступний день.

— Панове, Юлія Володимирівна всім дякує — усі вільні, — голосно оголошує однопартійцям.

Учора на час здачі газети до друку рішення Київського апеляційного адміністративного суду не було.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" блокували суди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі