понеділок, 05 травня 2008 17:02

БЮТ вимагатиме відставки Медведька

Фракція БЮТ збирає підписи за відставку Олександра Медведька з посади генпрокурора. Про це заявив нардеп-"бютівець" 27-річний Валерій Писаренко. За тиждень у Верховній Раді фракція БЮТ наполягатиме на внесенні цього питання до порядку денного.

До призначення прем"єром Юлія Тимошенко неодноразово вимагала відставки Олександра Медведька. Однак після приходу в Кабмін це припинила. У лютому нардеп із БЮТу 42-річний Андрій Кожем"якін заявив, що підстав для звільнення Медведька немає.

— За короткий час ми змогли переконатися, що Олександр Іванович — найбільш аполітичний, справжній професіонал. Як здається не тільки мені, але й більшості членів нашої фракції, він дійсно намагається чинити згідно із законом, — сказав "бютівець".

Нині погляди БЮТу змінилися. Причиною є боротьба за Фонд держмайна. 25 квітня Генеральна прокуратура винесла протест на розпорядження Кабінету Міністрів про відсторонення Валентини Семенюк-Самсоненко від виконання повноважень голови ФДМ, а також про затвердження умов проведення конкурсу із продажу пакета акцій Одеського припортового заводу. Ввечері того ж дня уряд ці протести Генпрокуратури відхилив. Згодом з"явилися розмови про звільнення генпрокурора.

Директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 49 років, називає це інструментом політичного тиску.

— Відставка Медведька можлива, якщо сформується ситуативна більшість у Раді, — каже він. — Але це практично неможливо. БЮТ грає на нервах Медведька. Може, хочуть, щоб генпрокурор був гнучкішим та лояльнішим до прем"єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагатиме відставки Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі