середа, 04 лютого 2009 17:02

"БЮТ, Партія регіонів і комуністи відновили тоталітарну символіку в "Артеку"

  Нардеп від блоку НУ-НС Андрій Парубій каже, що Компартія стала схожа на філію БЮТ
Нардеп від блоку НУ-НС Андрій Парубій каже, що Компартія стала схожа на філію БЮТ

Відставка Кабінету Міністрів можлива в разі одностайного голосування чотирьох груп у Верховній Раді: Партії регіонів, Компартії, "Єдиного центру" Віктора Балоги й об"єднання "За Україну!", яке очолює В"ячеслав Кириленко.

"Регіони" відкрито до цього закликають. Голова Секретаріату президента Віктор Балога є найбільшим критиком прем"єра серед високопосадовців. Компартія і група "За Україну!" ще думають.

— Ми проговорювали це питання в понеділок. Є думки "за" і "проти". Вирішили остаточно визначитися в четвер зранку, — розповідає 38-річний нардеп-"нашоукраїнець" Андрій Парубій, який входить до депутатського об"єднання на чолі з Кириленком.

Зустріч із президентом із цього приводу буде?

— У всієї групи зустрічі не було і не чув, щоб планувалася. А в нашого лідера В"ячеслава Кириленка була.

Віктор Ющенко підтримує відставку уряду Юлії Тимошенко?

— Наскільки мені відомо, мова про це не йшла. Поки немає ідей із формування нового уряду, то й немає сенсу голосувати за відставку чи переводити Кабмін у статус "виконуючого обов"язки". Адже після такого голосування він і далі працюватиме. Тобто конкретного плану про те, що буде після голосування за відставку, поки що немає. Усе питання в тому, чи будуть голоси в парламенті, щоб сформувати новий уряд.

Треба вже нині мати домовленість про створення нової коаліції?

— Звичайно, потрібна більшість, яка зможе формувати новий уряд. Під час економічної кризи не можна робити тільки один крок, як було з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком: зняли, а тоді кілька місяців не могли обрати нового лідера і Рада була заблокована. Це не вихід.

Альтернатива нинішній коаліції одна — Партія регіонів. Чи ваша група почала схилятися до такого варіанту?

— Ні. У цьому парламенті всі питання ухвалюються не коаліційною більшістю, а ситуативною. Блок Тимошенко голосує з Партією регіонів проти президента Ющенка. Надзвичайно часто БЮТ голосує з Компартією. Остання вже більше схожа на його філію, аніж окрему партію. От у вівторок Блок Тимошенко, Партія регіонів і комуністи спільно проголосували за відновлення тоталітарної радянської символіки на території табору "Артек". Це антиукраїнський закон, який суперечить постановам Парламентської асамблеї Ради Європи і указу президента про боротьбу з пам"ятниками тоталітарного минулого. Кожне питання набирає різну кількість голосів. Тому існування коаліції є чистою формальністю.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТ, Партія регіонів і комуністи відновили тоталітарну символіку в "Артеку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі