четвер, 10 липня 2008 18:36

БЮТ обіцяє дати парламенту працювати в п"ятницю

Учора о 8.00 біля трибуни та президії Верховної Ради чатувала вся фракція БЮТ. Уночі її депутати чергували змінами по три години. "Бютівець" Володимир Філенко розповідає, що під час нічного блокування говорили про життя, рибалку та читали газети.

Частина нардепів від БЮТу в курилці говорять, що трибуну розблокують лише в п"ятницю. Кажуть, що у середу до ночі тривало засідання бюджетного комітету. У четвер із 10.00 міністр фінансів Віктор Пинзеник говоритиме щодо цього питання з кожною фракцією. О 16.00 бюджетний комітет продовжить розгляд змін, і лише в п"ятницю зранку подасть законопроект на розгляд Ради. "Бютівці" стверджують, що голосувати за бюджет нібито погодилися всі фракції.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, відкриває засідання о 10.00. У залі реєструється 261 нардеп.

— Мені вже набридло переливати з пустого в порожнє. Буде внесений бюджет, погоджений порядок денний — тоді працюватимемо, — каже він.

Засідання не закриває.

— Домовитеся — я буду у своєму кабінеті, — розвертається і йде.

У кулуарах член блоку Литвина 44-річний Олег Зарубінський говорить, що до осені зміни до бюджету не ухвалять. Бо цього нібито не хоче прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, щоб розподіляти кошти вручну.

— Вона це завжди робила. Тимошенко — хороший адміністратор. Знає, що, де і як, — каже нардеп.

Зарубінський зазначає, що Блок Литвина виступає за продовження сесії — треба обов"язково прийняти зміни до бюджету. Однак запевняє, що його фракція підготовлений урядом законопроект не підтримає.

— За нього можуть голосувати лише божевільні, — каже. — Там є з десяток законів, які зупинені Конституційним судом. Внесені нові податкові навантаження. Мінімальна зарплата там не підвищилася.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ обіцяє дати парламенту працювати в п"ятницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі