неділя, 12 серпня 2007 16:23

БЮТ не зареєстрували на вибори. Тимошенко обіцяє помститися

Автор: фото: Руслан КАВАЦЮК
  Юлія Тимошенко під центральним офісом БЮТу минулої суботи розповідає, як ЦВК перешкоджає йти на вибори її блоку
Юлія Тимошенко під центральним офісом БЮТу минулої суботи розповідає, як ЦВК перешкоджає йти на вибори її блоку

"Мафія Януковича після 30 вересня може їх не захистити, бо буде в абсолютній меншості", — так минулої суботи лідерка БЮТу Юлія Тимошенко, 46 років, говорила про те, що члени Центральної виборчої комісії можуть сісти у в"язницю, коли вона прийде до влади.

Перед цим уночі ЦВК не зареєструвала БЮТ для участі у виборах. Частина членів комісії не голосували за реєстрацію списку кандидатів у народні депутати від Тимошенко через нібито неправильно заповнені документи. Мовляв, у біографіях указувалося лише місто, де проживає кандидат. Вулиці, номера будинку та квартири не написали. Однак ЦВК не прийняла жодного рішення щодо БЮТу, тобто рішення про відмову у реєстрації теж не було.

За словами лідерки блоку, вони подали документи так само, як і на минулих виборах. Тоді їх зареєстрували без проблем. Однак нині інші великі партії подали документи з уточненою адресою. У цьому Тимошенко бачить змову.

— Думаю, комусь ще маячить широка коаліція, — каже вона розгнівано, натякаючи на можливу майбутню співпрацю між НУ-НС і "регіоналами".

Нарікає, що її союзники — президент і блок "Наша Україна—Народна самооборона" — досі ніяк не відреагували на проблеми БЮТу.

Брифінг лідерки БЮТу проходить під центральним офісом блоку. Тимошенко стоїть на сходах перед столиком із мікрофонами. Вітер шарпає папери, і Тимошенко намагається їх притримувати. Вона обіцяє вирішити проблему з реєстрацією через суд.

— Це виконана пряма вказівка Януковича маріонеточним членам ЦВК від Партії регіонів, соціалістів та комуністів, — говорить Тимошенко.

Лідерку запитують, звідки вона знає, що це особисто Янукович наказав. Тимошенко каже, що здогадується. Мовляв, жодне серйозне рішення не може прийматися без "головного папи". Так вона називає прем"єра. Додає, що Януковичу в такий час треба не у шаманів на Алтаї гостювати, а працювати в країні.

За кілька годин після виступу Тимошенко блок "Наша Україна—Народна самооборона" видає заяву про те, що рішення ЦВК є відвертим політичним замовленням та проявом політичних репресій проти БЮТу. Вимагають негайно зареєструвати їхніх політичних партнерів.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не зареєстрували на вибори. Тимошенко обіцяє помститися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі