четвер, 24 квітня 2008 18:41

БЮТ не ходитиме на конституційну раду президента

Автор: фото: PHL
  Член конституційної ради при президенті комуніст Адам Мартинюк прийшов минулої середи на її засідання, але воно не відбулося через хворобу голови Верховної Ради Арсенія Яценюка
Член конституційної ради при президенті комуніст Адам Мартинюк прийшов минулої середи на її засідання, але воно не відбулося через хворобу голови Верховної Ради Арсенія Яценюка

У середу Національна конституційна рада при президенті України мала розглянути проект нової Конституції. До 15.00 у Секретаріат президента сходяться члени ради. Це представники різних політичних сил, експерти. Їх близько сотні.

Майже 20 хв. чекають на Віктора Ющенка. До мікрофона підходить заступник глави секретаріату Марина Ставнійчук.

— Яценюк повернувся з Португалії, але погано себе почуває, — каже про голову Верховної Ради. — На прохання спікера президент вирішив перенести засідання.

За її словами, присутнім роздадуть проект нової редакції Конституції, який підготувала робоча група. Протягом травневих свят із ним можна ознайомитися. Потім відбудеться засідання.

— Це неповага до членів конституційної ради! — обурюється у коридорі "бютівець" Андрій Портнов. — Але ми не шкодуємо. Бо з самого початку говорили, що зміни в Конституцію вноситиме Верховна Рада. Над цим нині і працюємо.

Портнов зазначає, що БЮТ більше не братиме участі у засіданнях президентської ради. Нардеп від Партії регіонів Сергій Головатий називає конституційний проект робочої групи "надзвичайно відсталим".

"Нашоукраїнець" Юрій Ключковський розповідає, що за новою редакцією Основного закону президент не впливатиме на формування уряду. Однак посилить вплив на прокуратуру й суди.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не ходитиме на конституційну раду президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі