вівторок, 13 листопада 2007 18:15

БЮТ і НУ-НС змушують голосувати за Мартинюка

На вчорашнє засідання робочої групи з підготовки першого засідання новообраного парламенту майже всі представники Партії регіонів прийшли за 15 хв. до початку. Вони заходили через центральний під"їзд, а "бютівці" і "нашоукраїнці" — через боковий.

Представники БЮТу і "НУ-НС" з "регіоналами" не вітаються. Йдуть в іншу кімнату. За 5 хв. виходять.

На засіданні вперше немає  Юлії Тимошенко. Пояснити її відсутність не може навіть її прес-секретар Марина Сорока. Також не було вчора голови Верховної Ради 5-го скликання Олександра Мороза.

Засідання триває 10 хв. Потім оголошують перерву. Після цього виходить 48-річна "регіоналка" Ганна Герман.

— "Наша Україна" запропонувала кандидатуру представника Блоку Литвина Ігоря Шарова на голову підготовчої групи, — розповідає. —  "Нашоукраїнці" попросили, щоб він не брав самовідвід.

Герман додає, що "регіонали" будуть радитися. Адже напередодні  Шаров уже відмовлявся висуватися, натомість висловив підтримку комуністу Адаму Мартинюку.

— Якщо Шаров все ж не зніме свою кандидатуру, то ми готові це прийняти. Ми готові робити все, щоб розблокувати парламент, — каже Герман.

Після неї виходить 33-річний "нашоукраїнець" Руслан Князевич. Говорить, що вони наполягатимуть на кандидатурі Шарова, оскільки за Романа Зварича не проголосували і його кандидатуру знято.

З"являється Шаров і повідомляє, що бере самовідвід. Тому на голову групи таки висуватимуть комуніста Адама Мартинюка. Якщо ж БЮТ і НУ-НС це підтримають, то Блок Литвина, комуністи і Партія регіонів погодяться провести перше засідання 22–23 листопада. Інакше "регіонали" наполягатимуть на 26 листопада.

— Рішення прийнято стосовно кандидатури. Воно незмінне, і ми не погодимося на інше, — говорить Адам Мартинюк, який саме проходить повз.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і НУ-НС змушують голосувати за Мартинюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі