Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2008 19:02

БЮТ і НУ-НС посварилися через Закон "Про Кабмін"

Автор: фото: УНІАН
  Мер Харкова Михайло Добкін (праворуч) минулого вівторка приїжджав до Верховної Ради і спілкувався з депутатами від Партії регіонів. Коаліція внесла до порядку денного питання про дострокові вибори харківської влади, але розглянути його до кінця дня не вст
Мер Харкова Михайло Добкін (праворуч) минулого вівторка приїжджав до Верховної Ради і спілкувався з депутатами від Партії регіонів. Коаліція внесла до порядку денного питання про дострокові вибори харківської влади, але розглянути його до кінця дня не вст

Першим питанням порядку денного Верховної Ради був законопроект про Кабінет Міністрів. Після нього — запровадження імперативного мандату для народних депутатів і дострокові вибори у Харкові.

Через харківське питання "регіонали" блокували трибуну у вівторок. До Верховної Ради приїхав мер Харкова Михайло Добкін, 38 років. Ходив кулуарами та спілкувався з "регіоналами".

— Зі мною намагаються звести рахунки, — каже. — У мене  системний конфлікт із трьома людьми. Вони представляють у Харкові потужні фінансово-промислові групи. Один із них Фельдман — це мережа ринків, другий Протас — у нього мережа супермаркетів, третій — це губернатор області Аваков. Їм довелося розлучитися з низкою земельних ділянок, які ми повернули у власність міста.

Учорашнє засідання розпочинається із заяви "бютівця" Миколи Томенка. Він називає зневагою до України те, що президент Віктор Ющенко за кордоном паплюжить уряд Юлії Тимошенко.

— Якщо Ющенко вважає своїм урядом Секретаріат президента або РНБО, куди кожен день переходять міністри з опозиційного уряду Януковича, то він повинен мужньо і відверто сказати українському народу про те, що він не довіряє цьому уряду, — наголошує Томенко. — Хай відправляє у відставку уряд Тимошенко

і працює з новим опозиційним урядом Януковича.

Куди ви тікаєте?

Зауважує, що фракція БЮТ не терпітиме образ. "Бютівці" аплодують.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 33 роки, ставить на розгляд законопроект про Кабінет Міністрів. Депутати від БЮТу забирають свої картки для голосування та виходять із зали.

— Куди ви тікаєте? — кричать їм "нашоукраїнці".

"Бютівці" в кулуарах пояснюють, що не погоджуються з порядком денним. Мовляв, зараз насамперед треба розглядати соціальні питання, імперативний мандат й оголошувати дострокові вибори у Харкові. А не Закон "Про Кабінет Міністрів", який обмежує повноваження Тимошенко. Хоча в коаліційній угоді БЮТ зобов"язався за це голосувати.

Голова фракції БЮТ Іван Кириленко, 51 рік, зачитує заяву. "Бютівці" обступають його.

— Красавєц, вперед до телекамер, — жартують.

Кириленко закликає Ющенка не критикувати уряд.

— Тепер, заради збереження коаліції, йдемо у зал, — говорить.

Після нього із заявою виступає голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 39 років. Закликає партнерів по коаліції не влаштовувати шоу.

— Коаліція не створена для того, щоб хтось виходив із зали і демонстрував протест, — наголошує.

Яценюк переносить голосування на четвер. По завершенні засідання дає брифінг.

— Доля коаліції була сьогодні в моїх руках, — каже. — Якщо я поставив би зараз на голосування Закон "Про Кабінет Міністрів", завтра коаліції не було б.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і НУ-НС посварилися через Закон "Про Кабмін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути