понеділок, 30 липня 2007 17:17

"Було б справедливо, якби Володимир Бойко ішов з нами"

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Нардепи комуніст Петро Цибенко (крайній зліва) та ”нашоукраїнці” Володимир Стретович і Петро Порошенко на засіданні погоджувальної ради керівників депутатських фракцій, груп і комітетів 18 вересня 2006 року
Нардепи комуніст Петро Цибенко (крайній зліва) та ”нашоукраїнці” Володимир Стретович і Петро Порошенко на засіданні погоджувальної ради керівників депутатських фракцій, груп і комітетів 18 вересня 2006 року

Минулої суботи на пленумі Компартії затвердили проект виборчого списку комуністів. До першої п"ятірки внесли 30-річного шахтаря з Донеччини Євгена Волинця, 40-річну фермерку з Криму Марину Перестенко, 86-річного нардепа-комуніста Івана Герасимова та 52-річного міністра охорони здоров"я Юрія Гайдаєва. Очолив список лідер КПУ Петро Симоненко, 54 роки.


Місцем у першій п"ятірці цього разу поступився перший заступник голови Верховної Ради 5-го скликання Адам Мартинюк. Зараз він — шостий.

— Вирішили так, бо вважали за потрібне, щоб у першій п"ятірці був шахтар, фермер, — пояснює 58-річний нардеп-комуніст Петро Цибенко. — Тому Адам Іванович в нас у списку трішки далі. Але він присутній і працюватиме. Він на це погодився.

Чи не означає це протистояння між Симоненком і Мартинюком?

— Та ні, сам Адам Іванович агітував за такий підхід. Бо треба давати можливість і молоді, і представникам робітничих професій представляти партії.

Минулого тижня Петро Симоненко говорив, що в першій п"ятірці буде 22-річна вчителька, а її немає...

— Так вирішили! — наголошує Цибенко. — Річ у тому, що "п"ятірки" на всіх не вистачить. Це було колегіальне рішення, в тому числі за це висловилися й представники парторганізації, яку вона представляє. Не шукайте протистояння. Його тут просто немає. Серед пропозицій у першу п"ятірку вона була. Але їх завжди більше, ніж можливостей. Перевагу надали тим, кому треба. Але ця дівчина на прохідному місці у списку.

Список Компартії оновлюється, а лідером залишається Симоненко. Чи можлива його заміна?

— Я не почув жодного зауваження щодо того, що він очолює список. І в цьому вбачаю позитив, — посміхається Цибенко. — Позиції нашого лідера укріплюються, і це абсолютно нормально. Це свідчить про те, що в партії він має абсолютну довіру.

Ця дівчина на прохідному місці у списку

На який результат розраховує на дострокових виборах Компартія?

— Ми будемо працювати на десять-дванадцять відсотків. Плануємо, що як мінімум третина наших депутатів будуть новими людьми.

Нещодавно Симоненко заявив, що вів переговори про перехід до вас нардепа-соціаліста, голови правління "Маріупольського меткомбінату імені Ілліча" Володимира Бойка...

— Я не чув цього від Петра Миколайовича. Це чутка. Але було б справедливо, якби Володимир Семенович виявив бажання йти з нами. Бо коли відбувався процес приватизації його комбінату трудовим колективом, то саме фракція комуністів виступила за це. І те, що його серед нас немає — дивно.

Подейкують, що до вас у список просилися такі соціалісти, як Василь Волга, Андрій Деркач та Віталій Шибко...

— Якби такі переговори велися, то я би про це знав, бо не остання людина у фракції. Але дуже добре подумав би, перш ніж пропонувати їх у список.

Зараз ви читаєте новину «"Було б справедливо, якби Володимир Бойко ішов з нами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі