понеділок, 03 грудня 2007 17:38

Борис Колесніков отримав орден "За заслуги"

Президент Віктор Ющенко нагородив народного депутата від Партії регіонів Бориса Колеснікова, 45 років, орденом "За заслуги" II ступеня. Нагодою стала чергова річниця референдуму 1 грудня 1991 року, що підтвердив Акт проголошення незалежності України.

— Це ляпас нам усім. Колесніков у 2003 році був одним з організаторів прийому Віктора Ющенка під час його візиту в Донецьк. У місті тоді висіли біґборди з Ющенком і свастикою. 2004-го Колесніков був одним із активних учасників з"їзду федералістів у Сівеськодонецьку, — обурюється нардеп від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Тарас Стецьків, 43 роки.

Після появи інформації про нагородження Колеснікова в Інтернеті відразу ж з"явилося багато критичних статей. Зокрема, за авторством Юлії Тимошенко. Вона також пригадала вибори 2004 року, з"їзд у Сіверськодонецьку, висунуті 2005-го Колеснікову звинувачення у здирництві.

На прохання кореспондента "ГПУ" прокоментувати цю критику Борис Колесніков пообіцяв зробити це у Верховній Раді у вівторок.

У Партії регіонів вважають, що орден їхній колега отримав заслужено. Мовляв, багато років добре керував обласною радою.

На дострокових виборах до Верховної Ради Колесніков очолював виборчий штаб Партії регіонів. Раніше займав посаду голови Донецької обласної ради. Під час помаранчевої революції 28 листопада 2004 року на з"їзді у Сіверськодонецьку закликав "створити федеративну південно-східну республіку зі столицею у Харкові". 6 квітня 2005-го його викликали до Генпрокуратури для свідчень у кримінальній справі, порушеній за фактом зазіхання на територіальну цілісність України. Після цього арештували за звинуваченнями у здирництві й протримали за ґратами майже чотири місяці. Тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинувачував його в бандитизмі. Однак слідство нічого не довело.

Після виходу на свободу Борис Колесніков став народним депутатом від Партії регіонів. Його називають правою рукою донецького мільярдера Рината Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Борис Колесніков отримав орден "За заслуги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі