понеділок, 14 квітня 2008 16:57

Богатирьова заявляє про опозиційність до уряду

Богатирьова заявляє про опозиційність до уряду

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова, 55 років, не збирається виходити з Партії регіонів.

— Ніхто, ніколи, у тому числі і я не йшов із політичних барикад партії, — заявила вона під час конференції Донецької обласної організації "Регіонів" у суботу.

Богатирьова зазначає, що на нинішній посаді проводить  політику партії.

— РНБО — це орган, до певної міри опозиційний будь-якому урядові. Саме з цієї площадки можна переконати владу прислухатися до опозиції, — каже "регіоналка".

Після переходу Богатирьової в РНБО частина нардепів-"регіоналів" говорили про її виключення з партії. Зокрема, Нестор Шуфрич, Ганна Герман, Анатолій Толстоухов і Володимир Сівкович.

— Ми на засіданні політради розглянемо нову заяву Раїси Василівни, — іронічно зауважує Герман, 48 років. — Також поговоримо про те, що вона нібито захищає інтереси Партії регіонів. Оскільки програма нашої партії в деяких речах принципово відрізняється від того, що робить сьогодні Радбез.

Директор Центру політичних досліджень "Український барометр" 54-річний Віктор Небоженко вважає, що конфлікт щодо призначення Богатирьової секретарем РНБО вичерпаний.

— Її заяви — спосіб публічно примиритися з агресивною частиною Партії регіонів, яка не хоче контактів із Ющенком та Богатирьовою особисто, — зазначає політолог. — Це розумна позиція. Бо так, вона вибиває зброю в тих, хто в партії вимагав її звільнення. Оскільки Богатирьова — реальний тіньовий лідер партії. На неї орієнтуються близько 20 відсотків "регіоналів".

Учора стало відомо, що до списку кандидатів у Київраду від Партії регіонів не потрапив Олександр Богатирьов — син секретаря РНБО. Досі він був депутатом Київради від "Регіонів". Керівник столичної міської організації партії Василь Горбаль пояснює: сина Богатирьової не взяли, аби уникнути звинувачень у формуванні списків із родичів.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова заявляє про опозиційність до уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі