вівторок, 04 березня 2008 17:55

Богатирьова нагадала про розпуск Ради

Секретар Ради нацбезпеки й оборони 55-річна Раїса Богатирьова сьогодні нагадала, що президент може провести консультації з парламентськими фракціями щодо розпуску Верховної Ради. Зазначила, що Віктор Ющенко цього не хоче. Однак буде змушений це зробити, якщо днями парламент не почне працювати.

Раїса Богатирьова каже, що відповідальність за це лежатиме на парламентських фракціях і Юлії Тимошенко. Натякає на крихкості коаліції: "Прем"єр-міністр України є лідером коаліції політичної більшості, що не оголосила про свій розпад і продовжує свою діяльність".

За її словами, Рада нацбезпеки готова допомогти підготувати угоду щодо політичної стабільності.

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, 54 роки, говорить, що таким чином Віктор Ющенко хоче підвищити роль РНБО.

— Якщо якийсь орган влади хворіє або слабшає, то інший має брати на себе частину його функцій, — пояснює політолог. — Тобто, якщо депутати так і далі поводитимуться, то частина роботи ляже на Радбез. Це сигнал депутатам, щоб вони перейшли хоча б до формального розблокування парламенту. Тому так, через Богатирьову президент проявляє занепокоєння. Це ще не шантаж, але спосіб психологічного тиску на депутатів. Оскільки Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що не хоче розпускати Раду, роль суворого вчителя взяла на себе секретар Радбезу.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова нагадала про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі