вівторок, 06 травня 2008 17:30

Балога критикує коаліцію

Балога критикує коаліцію

Глава Секретаріату президента Віктор Балога розкритикував "бютівців" та "нашоукраїнців" за невиконання коаліційної угоди.

"Відхилення від її положень стали постійними. А результативність піднялася трохи вище нульової позначки", — йдеться в його заяві.

Віктор Балога зазначає, що до голосування за прем"єра коаліція мала ухвалити 12 невідкладних законопроектів. Але досі прийняли два. "Угода — це не красива декларація, а чіткий план дій плюс відповідальність за зрив його виконання усіх, хто пов"язаний коаліційними домовленостями, — пише глава секретаріату. — Але коаліція та уряд гайнули в "самоволку"".

Одним з останніх рішень, прийнятих Кабміном наперекір коаліційній угоді, Віктор Балога називає постанову про приватизацію Одеського припортового заводу. За його словами, з поновленням роботи Верховної Ради наступного тижня депутати мають терміново прийняти пакет президентських законопроектів та ухвалити програму діяльності уряду.

"Бютівець" 46-річний Сергій Соболєв обурений заявою Віктора Балоги. Запевняє, що коаліційну угоду виконують.

— Єдине, що угода не виконана в частині кадрових питань, — говорить Соболєв. — А щодо першочергових законопроектів президента, то не прийняті ті, які не були погоджені всередині коаліції. Але ми їх погодимо і приймемо.

"Нашоукраїнець" Юрій Кармазін вважає, що більшість зауважень Балоги несправедливі. А Соболєв називає їх черговою спробою розвалити коаліцію.

— Ще тоді, коли Балога домовлявся про дострокові вибори, він мріяв про широку коаліцію з Партією регіонів, — каже "бютівець". — Але йому нічого не вдалося добитися. Тому його позиція залишається незмінною. Він буде й надалі робити все, щоб зруйнувати коаліцію.

Зараз ви читаєте новину «Балога критикує коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі