четвер, 22 листопада 2007 17:54

Азарову заважав говорити мікрофон

В готелі "Національний" учора відбулося засідання громадської організації "Український форум". На ньому мали говорити про те, чи буде ефективною робота новообраної Верховної Ради.

На засідання повинні були приїхати два перші президенти — Леонід Кравчук та Леонід Кучма. Очікуючи на них, навіть затримали початок обговорення. Тим часом головуючий Володимир Семиноженко біля входу до зали про щось спілкується із першим віце-прем"єром Миколою Азаровим, 59 років. За деякий час таблички з прізвищами Кравчука і Кучми зі столу знімають.

Говорити має Азаров, але перед його виступом починає рипіти мікрофон. Усі кривляться. Азаров каже, що політична еліта не розвиває державу. Пояснює, що потрібно впроваджувати реформи, а політики вже тепер концентруються на президентській кампанії.

— Чи є в нас необхідна більшість для проведення цих реформ? Яка політична сила здатна нині проводити такі глибинні реформи? Ті, які зараз працюють на президентську кампанію і які вже зараз мають у загашнику ідею дострокових парламентських виборів? — запитує він.

Семиноженко починає соватися на стільці. Азаров запевняє, що в новому парламенті нормальної роботи не буде. Коли він завершує, головуючий просить інших запрошених виступати коротше.

Представник Блоку Литвина Сергій Гриневецький, 50 років, каже, що основними інтригами в роботі Верховної Ради бачить конституційну реформу та питання мораторію на продаж землі.

Азаров інших не слухає. Збирається та йде. У коридорі на нього чекає охоронець. Однак перший віце-прем"єр зупиняється поспілкуватися з журналістами.

— Ми готові до будь-якого повороту політичних подій. Абсолютно готові. Якщо уряд працюватиме не конструктивно, то ініціюватимемо питання проведення дострокових виборів до парламенту й обрання нових політичних сил, — зазначає він.

Обіцяє, що Партія регіонів не блокуватиме трибуну, якщо створять коаліцію БЮТу й НУ-НС.

Зараз ви читаєте новину «Азарову заважав говорити мікрофон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі