неділя, 10 червня 2007 17:12

Азаров говорить про вступ до СОТ восени

Розгляд заявки на вступ України до Світової організації торгівлі закінчать на початку осені. Про це повідомив перший віце-прем"єр-міністр Микола Азаров, 59 років. Раніше прем"єр Віктор Янукович заявляв, що Україна вступить до СОТ уже цього літа.

Минулої п"ятниці відбулася нарада керівників торгово-економічних місій. Окрім Азарова, у ній взяли участь міністр економіки Анатолій Кінах та міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Азаров читає з листочка. Час від часу поглядає в зал. Слухаючи його українську, дехто скептично похитує головою.

Після виступу йде до журналістів.

— В конце прошлого года мы приняли необходимые законодательные изменения, — каже. — Однако детальный анализ их специалистами Всемирной организации торговли  убедительно показал, что необходимо уточнение некоторых позиций. Но это последние изменения, на которых настаивает рабочая группа. Мы их приняли.

Потім перший віце-прем"єр критикує політичних опонентів. Каже, що Верховна Рада повинна була прийняти вкрай необхідні економічні закони — але опозиційні фракції самоліквідувалися.

— Еще в пятницу мы с лидерами "Нашей Украины" и БЮТ говорили о необходимости принятия этих законов, — розповідає Азаров. — Говорили, что можно прийти в зал и проголосовать только за крайне необходимые. Вдруг в субботу узнаем, что они заявили о ликвидации фракций и считают Верховную Раду нелегитимной.

Після брифінгу працівник прес-служби проводить Азарова до дверей зали, де ще триває нарада.

— Давай так. Не хочу через зал, — той розвертається і йде до центрального виходу.

Зараз ви читаєте новину «Азаров говорить про вступ до СОТ восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі