пʼятниця, 08 серпня 2008 18:11

Яворівському подобається тост про німецькі дороги

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Нардеп-”бютівець” Володимир Яворівський під час святкування дня народження колеги Володимира Філенка 11 жовтня 2005 року в готелі ”Київ”
Нардеп-”бютівець” Володимир Яворівський під час святкування дня народження колеги Володимира Філенка 11 жовтня 2005 року в готелі ”Київ”

Позавчора співачці Софії Ротару виповнився 61 рік, а колишньому главі Адміністрації президента Вікторові Медведчуку — 54.  Сьогодні 70-річчя відзначають екс-президент України Леонід Кучма та колишній мер столиці Олександр Омельченко. Їх вітають чимало політиків. Народні депутати розповідають "ГПУ", які тости під час таких застіль виголошують.

Тарас Чорновіл, 44 роки, з Партії регіонів любить серію гуцульських. Уперше їх почув від свого батька В"ячеслава.

— Гуцули, коли вперше сходяться за стіл і не знають ще один одного, то трохи соромляться, — розповідає депутат. — Звучить типове українське "Будьмо!". Потім з"являється вектор до дії: "Як ми зустрілися, то напиймося!". Далі — нотка агресії: "Нехай вони виздихають!".

Нардеп згадує, що є й жорсткіші тости. Наприклад: "Нехай нашим ворогам пір"я в горлі поросте!".

— Закінчується все останнім: "Ух!". Це говориться після того, як випив і гепнувся під лавку, — сміється Тарас Чорновіл.

За його словами, на Гуцульщині ще п"ють "по-брустферськи". Це коли двоє чоловіків почергово спорожнюють по повній склянці горілки, поки один із них не впаде під стіл. "По-брустферськи" Чорноволу доводилося пити тричі. Один раз він програв і двічі переміг.

60-річний нардеп-комуніст Леонід Грач любить розповідати тост із натяком на чинного президента — про померлого пасічника. Мовляв, той у останній момент розуміє, що головне не пасіка, а жінки. За них і треба випити.

Тости про українок любить і 65-річний Володимир Яворівський із Блоку Юлії Тимошенко.

— Німець приїхав із Берліна до Києва й розповідає нашому: "У нас такі дороги в Німеччині, що як сире яйце пустиш, то воно два кілометри котиться і буде ціле. У Польщі — гарні дороги, але не до наших. Ну, а у вас узагалі бездоріжжя". Тоді українець йому відказує: "Так оце й я їздив машиною до Берліна. Із Києва до Чопа ледве п"ять аварій не зробив — такі жінки красиві. Увесь час мотав головою й мало не розбився. Уже в Польщі рази три оком кинув. А як заїхав до німців, то тільки на дорогу й дивився", — усміхається нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Яворівському подобається тост про німецькі дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі