пʼятниця, 04 квітня 2008 18:08

Януковича обматюкали на антинатовському мітингу

Автор: фото: Андрій ЄЛОВИКОВ
  Віктор Янукович читав на мітингу промову з електронних суфлерів перед ним
Віктор Янукович читав на мітингу промову з електронних суфлерів перед ним

Позавчора ввечері Партія регіонів провела кілька антинатовських мітингів у найбільших містах України. Центральна акція протесту пройшла на майдані Незалежності в Києві. Підтримати "регіоналів" приїхав російський рок-гурт "Агата Крісті".

У Бухаресті в цей день проходив саміт НАТО, де вирішували питання щодо приєднання України до Плану дій із набуття членства в Альянсі. Надвечір стало відомо, що відмовили.

У столиці сильний дощ. Але кілька тисяч людей на Майдан приходять.

— Я не знаю, приєднують нас до ПДЧ чи ні. Телевізор ще не дивилася. Прийшла протестувати проти НАТО, — говорить одна з літніх мітингувальниць.

Більшість учасників акції — молодь. Вони групами стоять біля сцени. Від дощу прикриваються поліетиленовими плащами. Хто змокли, спостерігають за концертом із наметів. Дехто гріється у підземному переході, п"є пиво. Співають "Брати Карамазови", "Дезл Дрімз" та інші.

На сцені — великий екран. Час від часу на ньому показують прямі включення зі східних та південних обласних центрів. В Одесі мітинг веде "регіонал" Нестор Шуфрич, 41 рік. Він каже, що Україна вступить до НАТО лише за результатами референдуму. "Наша хата не для НАТО!" скандує в Харкові 47-річна Інна Богословська. Тернополянин Ярослав Сухий, 57 років, виступає російською у Запоріжжі.

— Запорожці, ми не дамо жандармам і холуям втягнути нас у НАТО з волі їхніх заокеанських господарів! — вигукує.

На столичному майдані з"являється рок-гурт "Агата Крісті". Молодь його вітає. Музиканти без будь-яких політичних закликів починають виступ. Мітингувальники підспівують і підтанцьовують. Після першої пісні вмикають телеміст із Севастополем. Там із мікрофоном стоїть російський співак Сергій Лазарєв, 25 років.

— Я рад, что у меня есть такая возможность поддержать украинский народ, — говорить він.

Хотим скорее в НАТО!

— "Агата"! "Агата"! Давай "Агату"! — кричать у Києві фани рок-гурту.

Лазарєв передає слово нардепу від Партії регіонів Вадимові Колесніченку, 50 років. Той починає говорити. Мітингувальники голосно матюкаються і показують в напрямку сцени середні пальці.

— Хотим скорее в НАТО! — кричать.

На сцену знову виходить "Агата Крісті". Невдовзі на чорному "мерседесі" на Майдан під"їжджає лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 57 років. Виходить з охоронцями на сцену. Для нього ставлять два прозорі суфлери з електронним текстом виступу.

— Фу-у-у! — кричать Януковичу невдоволені прихильники "Агати Крісті".

— В 1991 году мы получили шанс войти в историю как государство-миротворец, — говорить Янукович.

Його освистують і матюкають.

— На х.., на х..! — скандує молодь.

— Украина по крупице завоевывала высокий авторитет стабильной, безопасной страны. Стала примером для многих государств, переживших гражданские войны, — продовжує Янукович.

— Шо ти гониш? — гукають дівчата з перших рядів, які стоять від екс-прем"єра на відстані п"яти метрів.

Звук із колонок їхні вигуки приглушує. Мітингувальники показують Януковичу середні пальці. Охоронець підходить до однієї з дівчат, щось говорить, бере за руку, потім відпускає. Дівчина усміхається й закурює.

Янукович продовжує. Старші мітингувальники привітно махають йому руками та слухають.

— Ми глубоко ценим взвешенную позицию Германии, Франции и других государств, призвавших своих партнеров по НАТО не принимать решение против воли украинского народа, — каже лідер "регіоналів".

Після короткого виступу разом із чоловічим хором у футболках із написом "НАТО — ні!" він співає. У повітря випускають кульки з цим самим гаслом. Янукович сходить зі сцени, сідає у машину та їде. Натовп потроху розходиться.

Зараз ви читаєте новину «Януковича обматюкали на антинатовському мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі