середа, 18 серпня 2010 04:54

Янукович закликає керівників "потрусити жирок"

За 1,5 год. до початку селекторної наради президента Віктора Януковича із губернаторами у понеділок прибиральниця мете ґанок столичного офісу "Укртелеком". Вимітає пилюку зі щілин між плитками. Вологою ганчіркою витирає скляні вставки на дверях. З-під будинку прибирають припарковані авто. Уздовж дороги виставляють конуси, які забороняють стоянку.

У залі на великому плазмовому телевізорі по черзі показують кабінети голів облдержадміністрацій у 24 обласних центрах. О 15.00 заходить 60-річний Віктор Янукович.

— Із 5 серпня зафіксували близько трьох тисяч пожеж. Понад дві тисячі з них — у лісах, — читає промову. — Найскладніша ситуація у південно-східних регіонах. У мене буде окрема розмова з деякими керівниками. Я хочу очі в очі подивитися. Трошки треба жирок, як кажуть, потрусити. У таких умовах треба швидко приймати рішення. І правоохоронні органи не завжди своєчасно реагували. Мені довелося робити зауваження. Іноді в неприємній формі. Це стосується МВС, органів прокуратури.

Керівники областей виступають один за одним в алфавітному порядку.

— Додаткові заходи вживаємо у зв"язку з проведенням Сорочинського ярмарку, — доповідає полтавський голова Олександр Удовіченко, 53 роки. — Там буде дуже багато людей. Тому там на полях обладнують додаткові автостоянки, підтягують туди сили усіх служб, які потрібні.

— А ви запросили своїх колег на ярмарок чи ні? — запитує в нього Янукович. — Чи тільки президента?

— Запросили усіх губернаторів, — відповідає Удовіченко.

— І що вони вам відповіли?

— Із п"яти регіонів є підтвердження.

Губернатори розповідають, як запобігають лісовим пожежам. У всіх областях забороняють людям ходити до лісу — перекопують лісові дороги, ставлять додаткові шлагбауми. Також виставили цілодобові патрулі з пожежної охорони, військових та міліції. За розведене багаття чи за спалювання стерні штрафують.

— Треба нагородити губернаторів відзнаками до Дня Незалежності, — говорить на це президент. — Ви розумієте, люди зробили велику роботу. Деякі ризикували своїм життям.

Зараз ви читаєте новину «Янукович закликає керівників "потрусити жирок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі