понеділок, 01 жовтня 2007 18:35

Янукович у ніч виборів: "Вы на себя в зеркало посмотрите" (РЕПОРТАЖ)

Автор: фото: REUTERS/Григорій ДУКОР
  Віктор Янукович, щойно проголосувавши, виходить із кабінки. За мить до цього тут стояла його дружина Людмила. Але фотографи попросили її не заважати. Вона знічено відійшла вбік. Тож її чоловіка сфотографували без неї
Віктор Янукович, щойно проголосувавши, виходить із кабінки. За мить до цього тут стояла його дружина Людмила. Але фотографи попросили її не заважати. Вона знічено відійшла вбік. Тож її чоловіка сфотографували без неї

У ніч виборів у штабі Партії регіонів тричі зникало світло. Це дало підстави для нервування охоронцям  57-річного прем"єра Віктора Януковича та мільярдера Рината Ахметова, 41 рік. 

Коли світло зникло вперше, охоронці навіть хотіли викликати підмогу. Та потім передзвонили й дали "відбій". Янукович та Ахметов сиділи при свічках. Час од часу офіціанти з ресторану приносили їм наїдки.

Екс-прес-секретар прем"єра Ганна Герман, 48 років, каже, що цьогоріч у штабі дуже багато комп"ютерів та електроприладів. Тому трапляються перебої зі світлом. Додає, що Ахметов та Янукович із 20.00 п"ють чай. У ніч виборів вони завжди так роблять.

— У них така традиція, — пояснює Герман.

Знову гасне світло. Охоронці, які сиділи на дивані, підстрибують і стають під дверима. За кілька хвилин лампочки знову загоряються.

На вулиці біля штабу ходить заступник міністра Кабінету Міністрів Олена Лукаш. Каже, що Партія регіонів проводить власне опитування. Згідно з ним у "регіоналів" гарні результати. Хоча не називає які. Каже, щоб не наврочити.

Після закриття виборчих дільниць у прес-центрі показують дані перших екзит-полів. Відповідно до них Партія регіонів набирає 34,9%, БЮТ — 32,4%, блок "Наша Україна — Народна самооборона" 14,1%, комуністи — 4,5%, блок Литвина — 3,8%. За кілька хвилин до зали заходить керівник виборчого штабу Борис Колесников, 44 роки.

— Как и на прошлых выборах, Партия регионов заняла первое место. При этом в базовых для нас областях явка превышает 2006 год, — зазначає він.

Журналісти запитують, чи телефонував Януковичу президент. Цікавляться, чи Віктор Ющенко вітав з перемогою на виборах.

— Мне об этом не известно. Но было бы неплохо, — з усмішкою відповідає Колесников.

У ресторані кінотеатру "Зоряний" за столом сидять віце-прем"єри Олександр Кузьмук та Володимир Рибак і нардеп Василь Хара. Дивляться програму "Свобода вибору" на телеканалі "Інтер". Офіціант підносить їм віскі. Кузьмук п"є залпом. Рибак і Хара надпивають не поспішаючи.

54-річна Раїса Богатирьова говорить по мобільному. Ходить між столиками, підсідає то за один, то за інший. Журналісти просять підійти й до них.

"Вы на себя в зеркало посмотрите!" — відрубує Янукович

— Партія регіонів є переможцем цих виборів. Це перший випадок, коли партія, що була при владі, знову повертається до неї за підтримки виборців, — говорить вона.

Віктор Янукович виходить до журналістів опівночі.

— Упевнений, що ми перемогли з добрим результатом і маємо право формувати коаліцію. Уже завтра, коли отримаємо остаточний результат підрахунку голосів, запрошуватимемо до переговорів наших партнерів, — зазначає він.

Ставити йому запитання забороняють. Після заяви Янукович швидко підводиться та йде до свого кабінету. Дорогою журналістка цікавиться у прем"єра, чому він має похмурий вигляд.

— Вы на себя в зеркало посмотрите! — відрубує Янукович.

Хтось говорить, що Ахметов щойно поїхав із "Зоряного". Кореспондент "ГПУ" уточнює цю інформацію в Ганни Герман.

— Я що, його сестра? — знервовано відповідає та і йде до працівників прес-служби.

Каже, щоб журналісти розходилися, бо більше ніяких подій не буде. Близько 1.30 до штабу Партії регіонів приїжджає міністр транспорту і зв"язку, соціаліст Микола Рудьковський, 39 років.

— Как подняться на второй этаж? — запитує на вході.

Заходить до кабінету Януковича. За хвилину виходить із посмішкою.

— Приїхав привітати з перемогою. А що тут такого? Хіба не має права міністр поздоровити прем"єр-міністра з перемогою на виборах? — мотивує свій візит.

Журналісти запитують, чи не збирається він, як і міністр внутрішніх справ Василь Цушко, подати у відставку.

— Ми різні люди, — відказує він.

О 2.30 у штабі майже нікого не залишилося. До входу під"їжджають два чорні "мерседеси". У коридорі з"являються Янукович та Ахметов. Останній тримає руку в кишені. На вулиці вони цілуються.

— Созвонимся. Будем поддерживать связь, — каже Янукович та сідає в авто.

"Мерседес" Ахметова стоїть неподалік від входу.

— Мы победили, я доволен, — коментує мільярдер дані екзит-полів. — Думаю, что мы наберем еще больше.

Зараз ви читаєте новину «Янукович у ніч виборів: "Вы на себя в зеркало посмотрите" (РЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі