неділя, 01 квітня 2007 17:44

Янукович розповів про мирний тон Ющенка

Минулих п"ятниці та суботи у Києві на Європейській площі владна коаліція провела Форум національної єдності.

За кілька годин до його початку біля площі ставлять вісім синіх наметів. Збирають підписи на листах-зверненнях до президента Віктора Ющенка: покласти край "будь-яким намаганням горе-керманичів опозиції розколоти суспільство, кинути людей на барикади, у пащу громадянської війни, якій не буде кінця...". Листи набрані дрібними буквами. Люди намагаються розібрати, але зрештою ставлять прізвища й підписи, не читаючи.

Неподалік стоять хлопці з написами на синіх куртках "Сильні, молоді, рішучі".

— Скільки можна? Дайте країні спокій! — звертається до міліціонерів перехожа.

— Та ж їм платять, от вони й працюють, — відповідає їй чоловік, який іде поруч.

До другої години на площі збирається декілька тисяч людей. Вони тримають плакати з написами: "Не заважайте працювати!", "Єдність! Добробут!".

Біля сцени — народні депутати, міністри та інші учасники форуму. В оточенні п"яти охоронців з"являється перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк. Високопосадовці виходять на сцену.

Виступає координатор парламентської більшості 53-річна Раїса Богатирьова. Читає з папірця:

— Сегодня оппозиция несправедливо и безответственно пытается склонить президента распустить работающий парламент!

Позаду неї стоїть олімпійська чемпіонка, донеччанка Лілія Подкопаєва. Біля сцени походжає чоловік Таїсії Повалій Ігор Ліхута.

На сцену виходить прем"єр Віктор Янукович, 56 років.

— Я щойно мав ромову з президентом Ющенком, — каже. — У нього мирно налаштований був тон. Він сказав: "Давайте врешті-решт ми знайдемо порозуміння і вийдемо з такою пропозицією і до політиків, і до українського народу".

У суботу міліція перегороджує Хрещатик, відділяючи майдан Незалежності від  Європейської площі. Стоять два автобуси з "Беркутом". З помаранчевими прапорами на форум коаліції не пропускають. Та проводить мітинг.

Людей уже більше, ніж напередодні. Прапори Партії регіонів, комуністів і соціалістів. Мітинг розпочинається на дві години пізніше, ніж було заплановано — о 15-й. Суть промов та ж сама.

Потім виступають артисти — Таїсія Повалій, Катя Бужинська. Поблизу огорожі розмовляє по мобільному віце-прем"єр Дмитро Табачник. Повідомляє, що за півгодини приїде Віктор Янукович. Каже людям, щоб його добре привітали.

Зрадив свої погляди за 50 гривень, от тепер і стій

Приїздить Янукович — у костюмі, але без краватки. Слово йому надає Раїса Богатирьова.

— Я дуже вірю в те, що ваш громадянський обов"язок перш за все спрямований на мир, — каже прем"єр. — Ви зібралися тут, щоб разом висловити свою точку зору беззаконню й антиконституційним діям, які сьогодні інколи лунають від деяких політиків.

Після промови прем"єр підходить до огорожі й тисне руки своїм прихильникам.

— Як нудно, — говорить молодий хлопець іншому, тримаючи в руках синій прапор "регіоналів".

— Зрадив свої погляди за 50 гривень, от тепер і стій, — відповідає йому сусід.

Янукович їде. Концерт поновлюється.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів про мирний тон Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі