четвер, 27 грудня 2007 19:17

Янукович розкритикував проект бюджету

У Верховній Раді вчора пройшло спільне засідання опозиційного тіньового уряду та президії політради Партії регіонів. Із 15-хвилинним запізненням заходить глава тіньового уряду Віктор Янукович, 57 років.

— Хух! — зітхає він. — Здравствуйте, коллеги!

Бере в руки папірець, читає українською:

— Ми продовжуємо формувати опозиційний уряд. І це непроста задача.

За словами "регіонала", опозиція повинна контролювати кожну копійку бюджетних витрат. Тому мають бути прийняті закони про слідчі комісії Верховної Ради та про Рахункову палату.

Говорить, що зранку о 8.30 отримав від нового уряду проект бюджету, розроблений за програмою Блоку Юлії Тимошенко "Український прорив". Кабмін попросив, аби опозиція до 19.00 подала свої пропозиції. Янукович каже, що нова влада готувала документ лише вісім днів.

— Ви знаєте, що за такий короткий термін якісний документ зробити неможливо? — усміхається Віктор Федорович.

"Український прорив" називає чистою декларацією. Говорить, що отримав висновок експертів: в усіх розділах програми визначені цілі, але не вказані механізми їх досягнення. Янукович відривається від читання і додає:

— Іншими словами, ми будемо "прориватися" обхідними шляхами і короткими перебіжками. На ходу вирішуючи, як зробити краще, що буде гірше, а в цілому — як краще пересидіти в бур"янах.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розкритикував проект бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі