Ексклюзиви
неділя, 18 лютого 2007 18:48

Янукович продовжує справу Кірпи

Ще за часів свого першого прем"єрства, 2004 року, Віктор Янукович підписав розпорядження "Про будівництво пасажирського вокзалу на станції Дарниця в Києві". Кілька днів тому він урочисто відкривав першу чергу будівництва.

Будівлю прикрашають біло-сині повітряні кульки — кольорів Партії регіонів. Поряд із ними — українські прапори та жовто-блакитні кульки.

Надворі мороз. Віктор Янукович, 56 років, з перону махає рукою першій електричці, яка відправляється з цього вокзалу. Це поїзд підвищеної комфортності Київ–Луцьк.

— Ми починаємо будівництво різних об"єктів транспортної інфраструктури, починаючи із західних і завершуючи східними регіонами України, — каже прем"єр.

Після відходу електрички видно сусідній перон — теж новенький і блискучий. Однак потрапити на нього неможливо: ще не готовий вхід з ескалатором. Щоб це було не так помітно, його закрили великими щитами і пофарбували під колір стін.

Янукович розповідає, що будівництво мосту через Дніпро і добудова вокзалу обійдуться скарбниці у 4 млрд грн. 2003 року міст почали зводити з ініціативи тодішнього міністра транспорту Георгія Кірпи. Перший уряд Януковича взяв на це $700 млн кредиту в німецькому "Дойче Банку". У гривнях це понад 3,5 млрд.

Прем"єр від"їжджає. Міністр транспорту Микола Рудьковський залишається поговорити з нардепом-"регіоналом" Василем Горбалем.

— О, диви, Рудьковський! — вигукує жінка з великими сумками у клітинку.

Разом із супутницею зачаровано дивиться на міністра, який проходить повз. На ньому висока хутряна шапка. За радянських часів такі носили високопоставлені номенклатурники. Перед тим, як сісти у чорний "лексус", Рудьковський махає рукою жінкам. Ті, ділячись враженнями, йдуть на вокзал.

Зараз ви читаєте новину «Янукович продовжує справу Кірпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути