середа, 17 жовтня 2007 17:24

Янукович посміявся з Рудьковського та Ніколаєнка

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  Коли учора прем’єр-міністр Віктор Янукович зайшов до зали засідань уряду, міністри палива та енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко (ліворуч) та Сергій Тулуб стали струнко і зашпилили середні ґудзики піджаків
Коли учора прем’єр-міністр Віктор Янукович зайшов до зали засідань уряду, міністри палива та енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко (ліворуч) та Сергій Тулуб стали струнко і зашпилили середні ґудзики піджаків

Учора за 15 хв. до початку засідання уряду в залі не було жодного урядовця. Лише стурбовано походжає міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов, 51 рік.

— Где это я замазался? — розглядає він свій піджак.

До нього підходить хтось зі щіткою. Починає чистити піджак.

— Да ладно! Потом вырежу, — похмуро жартує Толстоухов та виходить із зали.

За 10 хв. заходять міністри.

— Драстє, драстє, — пробігає між ними міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

— Здрастє, товариші! Привіт, дівчата! — заходить міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Сідають. Із незначним запізненням з"являється прем"єр-міністр Віктор Янукович, 57 років. Не вітається.

— Відкриваючи сьогоднішнє засідання, я перш за все хотів би висловити співчуття родинам загиблих у трагедії у Дніпропетровську внаслідок вибуху газу в житловому будинку, — каже він.

Міністр освіти Станіслав Ніколаєнко дивиться на прем"єра, підперши голову рукою. Янукович каже, що нині все робиться для того, щоб якось пом"якшити наслідки аварії. Кабінет Міністрів виділив 99 млн грн. Відкрито спеціальний рахунок, на який можна перераховувати для допомоги потерпілим гроші.

— Я вношу пропозицію, ми це вже зробили на рівні керівництва Кабміну: одномісячну заробітну плату перерахувати на цей рахунок на допомогу сім"ям загиблих. Немає заперечень? — Янукович поглядає на міністрів.

— Немає, — ледь чутно відповідають деякі.

Партія регіонів не допустить нових парламентських виборів

Прем"єр-міністр каже, що не хоче порушувати на засіданні політичні питання. Однак говорить, що в даний час не можна створити "однокольорову" коаліцію, й посміхається.

— Ми будемо докладати зусиль, щоб об"єднати країну, — каже він.

Говорить, що Партія регіонів не допустить нових парламентських виборів.

— І така ж позиція президента — ніяких виборів не буде. Яка буде коаліція — життя покаже, — каже Янукович.

Говорить, що міністрам вистачить роботи.

— Практично всі присутні за цим столом обрані народними депутатами, крім деяких, можливо, таких і немає, чи є? Два! — сміється Янукович, дивлячись на соціалістів Ніколаєнка та міністра транспорту Миколу Рудьковського.

Потім згадує про ріст цін на продукти харчування. Каже, має щодо цього спеціальну постанову.

— Тобто ми відпрацювали заходи, які, на наш погляд, дадуть можливість загальмувати зростання цін, — каже прем"єр.

Журналістів просять вийти. Один з охоронців має залишитися в залі під час засідання. Він тихо каже в переговорний пристрій іншим:

— Кто у нас остается с лохматым бороться?

За кілька годин до представників мас-медіа виходить міністр економіки Анатолій Кінах. Розповідає про заходи щодо стримування цін. Каже, постановою передбачено: якщо підприємець хоче підвищити ціну на свою продукцію, то повинен пояснити місцевій держадміністрації причини. А там вже вирішуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Янукович посміявся з Рудьковського та Ніколаєнка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі