четвер, 05 червня 2008 19:32

Янукович пише передмову до книжки про стародавнє малярство

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 57 років, написав передмову до книжки про стародавнє малярство. Вона вийде у вересні в трьох томах і називатиметься "Світ левкасу". У виданні представлять понад 400 робіт українських художників.

Левкас — це суміш гіпсу або крейди з клеєм, яку наносять на дерев"яну дошку кількома шарами. Після цього на ній малюють. У стародавні часи таким чином писали  ікони.

Гроші на випуск тритомника дав нардеп-"регіонал" Ян Табачник, 62 роки.

— "Світ левкасу" має на меті відродити в Україні стародавню техніку малярства на дерев"яній основі, що була завезена на територію Київської Русі із Візантії у Х столітті разом із іконами, — розповідає він. — Три томи з чудовим друком робіт вітчизняних художників будуть розіслані в усі передові музеї світу — це безпрецедентний випадок. Презентація відбудеться у першу неділю вересня в Чернівцях.

Табачник займається цим проектом два роки. Він переконав Януковича взятися за написання передмови.

— Там з одного боку — його вступ, а з другого — мій, — каже нардеп.

Віктор Янукович уже демонстрував свої знання у культурній сфері. Торік у січні у Львівській галереї мистецтв тодішній прем"єр оголосив: "Всегда побеждает красота! Хто сказав ці слова?" Люди почали перешіптуватися. Виникла пауза. Зрештою хтось із присутніх перепитав —  можливо, він має на увазі вислів російського письменника Федора Достоєвського "Красота спасёт мир"? Янукович виправився.

2006 року в Одесі він розповів місцевим жителям, що в їхньому місті народилася "Анна Андріївна Ахметова" (прізвище поетеси — Ахматова. — "ГПУ"). А черкащанам Віктор Янукович назвав композитора Гулака-Артемовського "Гулаком-Артьомовським".

Зараз ви читаєте новину «Янукович пише передмову до книжки про стародавнє малярство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі