неділя, 25 лютого 2007 16:15

Янукович підняв чарку "стоя і до дна"

23 лютого, у День захисника Вітчизни, прем"єр-міністр Віктор Янукович, 56 років, зустрівся з Героями Радянського Союзу, України й повними кавалерами Ордена Слави.

У клубі Кабінету Міністрів зібралися ветерани. Заходить Янукович. Вітається з усіма за руку. Вітає зі святом і дякує, що прийшли. Обіцяє говорити недовго. Зрештою вступне слово прем"єра затягується на цілу годину. Спочатку Януковича слухають уважно, згодом деякі гості починають підпирати голови руками й позіхати.

Янукович згадує про субсидії. Каже, що ними займається міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв. Той устає.

— Я його кожен день ганяю, ви бачите, який стрункий став, — жартує прем"єр. Присутні сміються, а він додає: — І я пострункішав, але ще не такий, як він.

Янукович говорить, що уряд до весни підготує програму розвитку України до 2011-го.

— Каденція нашого уряду до 2011 року, тобто наступні вибори в парламент будуть в 2011-му, — каже він.

Прем"єр заявляє, що парламентська коаліція і коаліційний уряд не проти сильної опозиції, яка вказуватиме на помилки влади. Проте він займатиме "жорстку позицію" щодо спроб опозиції дестабілізувати ситуацію в країні.

Ветерани дякують Януковичу за прийом на такому рівні. Передають папери з проханнями. Один скаржиться на президента Віктора Ющенка, бо той не прийшов на цю зустріч.

— Сьогодні якраз народився Ющенко. Повинен бути тут, а він кудись умотав, — обурюється ветеран.

По завершенні офіційної частини Янукович роздає сувенірні годинники. Один із героїв цілує прем"єра в щоку та дякує за турботу. Потім усім роздають по чарці горілки.

— Я піднімаю цю чарку, як кажуть "стоя і до дна", — каже Янукович. — З вашого дозволу пішов виконувати ваші завдання.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підняв чарку "стоя і до дна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі