четвер, 05 лютого 2009 17:02

Янукович називає людей у владі паразитами

Янукович називає людей у владі паразитами

У середу на засідання опозиційного уряду лідер Партії регіонів 58-річний Віктор Янукович зайшов із великим букетом червоних троянд. Тримав чорну блискучу коробочку. Поглядом між однопартійцями відшукав Віктора Тихонова — йому виповнилося 60. Янукович кличе його до себе.

— Щоб ви по цьому годиннику рахували щасливі часи, — дарує ювілярові подарунок і квіти.

Віктор Янукович сідає на місце, з якого зазвичай проводить погоджувальну раду спікер Володимир Литвин. Вмикає мікрофон. Каже, що хоче почути від керівників держави правду. Мовляв, він не може розібратися: правий президент Віктор Ющенко чи прем"єр-міністр Юлія Тимошенко? Вони розповідають про ситуацію в країні протилежне.

— А що ж буде далі, якщо цей спектакль продовжуватиметься? — говорить лідер опозиції. — Ми бачимо, що ситуація все більше погіршується.

Янукович зазначає, що 2008-го зменшився валовий внутрішній продукт. А цього року він піде в мінус. Переконує, що доходи людей за 2008-й зменшилися вдвічі і що країну чекає велика інфляція. Також Януковича обурила посмішка Юлії Тимошенко, з якою вона коментувала спроби Партії регіонів відправити її уряд у відставку.

— Над чим вони посміхаються? Ці посмішки над горем людей — це посмішки ненормальних людей! — емоційно каже Янукович. — Їм добре живеться, бо вони отримали крісла у владі. Це купка людей, яка паразитує і кишку собі набиває. У нас іншого виходу немає, ніж ставити це питання жорстко і видавлювати з них усе що можна.

Журналістів просять зачекати закінчення засідання в коридорі. За 40 хв. виходить міністр палива й енергетики уряду Януковича 50-річний Юрій Бойко. Критикує газову угоду України з Росією.

— 10 років ми будемо змушені купувати газ за вищою ціною, ніж у європейських країн, — каже він. — Уряд сказав неправду, що ціна на газ не зростатиме. Підприємства платитимуть на 800 гривень більше, ніж минулого року — 2570 гривень. І це в умовах економічної кризи.

Додає, що через нові ціни за газ Україна заплатить Росії на 30 млрд грн більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Янукович називає людей у владі паразитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі