понеділок, 26 лютого 2007 16:39

Янукович мало не забув підписати договір

Учора Київ відвідав 42-річний прем"єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. З українським прем"єром 56-річним Віктором Януковичем вони домовилися, що Україна постачатиме до Словаччини електроенергію.

На прес-конференції Фіцо розповідає, що його країна вивела з дії два енергоблоки атомної електростанції. Тепер їй треба компенсувати нестачу електроенергії. Янукович каже, що нині ухвалили політичне рішення щодо експорту до Словаччини української електроенергії. Тепер за справу мають взятися спеціалісти.

— Нещодавно уряд України затвердив програму диверсифікації джерел постачань нафти до 2015 року, а також план заходів щодо завершення проекту євроазіатського транзитного коридору, — розповідає Янукович. — Необхідно об"єднати зусилля урядів Словаччини, Польщі й України у цій сфері

Український та словацький прем"єри стоять поруч. Янукович щось весело розповідає міністрові закордонних справ Словаччини Яну Кубішу. Той усміхається й кілька разів кокетливо здіймає й опускає брови. Словацький прем"єр має зосереджений вигляд.

Міністри економіки обох країн підписують договір про заохочення та взаємний захист інвестицій. Глава словацького МЗС та в.о. міністра закордонних справ України Володимир Огризко ставлять підписи під планом заходів українсько-словацького співробітництва 2007-го на виконання Плану дій Україна—Європейський Союз. Фіцо аплодує. Його підтримують інші посадовців.

Глави урядів сідають за стіл, щоб підписати договір про міжнародні комбіновані перевезення. Янукович підписує українську копію договору та встає. Фіцо здивовано на нього дивиться. Один із помічників кладе Януковичу руку на плече. Український прем"єр сідає назад і підписує словацький примірник документа.

Зараз ви читаєте новину «Янукович мало не забув підписати договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі