четвер, 15 березня 2007 17:14

Янукович і Мороз прийшли до Ющенка

Президент, прем"єр-міністр та голова Верховної Ради увечері минулої середи зустрілися в Секретаріаті глави держави. Причина — загострення політичного протистояння. Розмовляли понад дві години. Через це довелося навіть перенести на наступний тиждень засідання Ради національної безпеки та оборони, яке мало відбутися в цей час.

Після зустрічі президент 53-річний Віктор Ющенко каже, що з прем"єр-міністром та головою Верховної Ради вдалося порозумітися. Домовилися про підтримку коаліцією кандидатури Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ. Про повернення опозиції до роботи у Верховній Раді не говорить нічого.

— Розмова була корисна. І Верховна Рада, і уряд, і президент виходять з однією метою — якомога надійніше зафіксувати політичну стабільність в Україні, — зауважує Ющенко.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз йде із секретаріату непомітно. Зате прем"єр Віктор Янукович, 56 років, виходить через центральний вхід. Іде повільно, руки тримає в кишенях довгого чорного пальто. Зупиняється перед телекамерами.

— Ми підтримаємо кандидатуру, яку висуває президент на посаду міністра закордонних справ, — каже він.

Розповідає, що наступного тижня на засіданні Кабінету Міністрів підсумують роботу за 2006 рік. Під час прем"єрства Януковича в засіданнях уряду Ющенко ще участі не брав. Одного разу його очікували на розширеному засіданні Кабміну. Але тоді прем"єр зайняв центральне крісло головуючого, де зазвичай сидить глава держави. Ющенко на тому засіданні так і не з"явився.

— Безумовно, будуть присутні президент і голова Верховної Ради, — наголошує Янукович.

Каже, що фракції БЮТ і "Наша Україна" мають повернутися до роботи у Верховній Раді:

— На мій погляд, сьогоднішні домовленості це і передбачають. Парламент повинен працювати в повному складі, і його конструктивна частина налаштована на це.

У цей день лідерка БЮТу Юлія Тимошенко, 46 років, перебувала з робочою поїздкою в Житомирі. Після повернення до столиці про домовленості президента й прем"єра каже:

— Мені здається, що поки я на півдня з Києва поїхала, кримінальна влада знову Віктора Андрійовича в планах якось сплутала.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Мороз прийшли до Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі