середа, 27 квітня 2011 04:30

Янукович і Медведєв злітали в Чорнобиль

У вівторок президент України Віктор Янукович, президент Росії Дмитро Медведєв і російський патріарх Кирило відвідали 30-кілометрову Чорнобильську зону. Візит приурочили до 25-х роковин аварії на Чорнобильській атомній станції.

Президенти й патріарх прилетіли до міста Чорнобиль вертольотами. Потім пересіли в машини й дісталися атомної станції. На оглядовому майданчику біля непрацюючої станції патріарх відправив молебень за загиблими ліквідаторами.

У виступі президент України подякував російському колезі, що Росія виділила 45 млн євро на будівництво нового укриття над зруйнованою станцією. Це склало близько 8% від того, що виділили країни світу на цей проект. Зібрали 550 млн євро. Ще треба 1 млрд євро.

— Техногенные катастрофы не имеют границ, — каже 60-річний Віктор Янукович. — Пример этому — авария на японской АЭС "Фукусима-1". Страны не могут бороться с такими авариями сами. И мы благодарны государствам, которые согласились выделить деньги.

— Последние трагедии, а том числе японская, говорят о том, что мы обязаны принимать дополнительные меры, чтобы энергетика была по-настоящему мирной, — відказує 45-річний Дмитро Медведєв.

На роковинах Чорнобиля чекали білоруського президента Олександра Лукашенка. Він не приїхав. Відвідав один із найбільш постраждалих від чорнобильської аварії Наровлянський район Гомельської області Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Медведєв злітали в Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі